Igaz, hogy Magyarország kultúrája sok tekintetben közelebb áll az USA kultúrájához, mint a nyugat-európai országoké?
Pl. Magyarországon is sokra értékelik az autókat, míg Nyugat-Európában inkább bicikliznek. Magyarországon a VALÓDI baloldali pártok pl. LMP politikája jobban hasonlít az USA Demokrata Pártjának politikájára, mint sok nyugat-európai országban, ahol a baloldali pártok a svéd szociáldemokrata sémát követik inkább.
Magyarországon nagyon népszerűen az USA-beli zenék és filmek, míg Nyugat-Európában inkább helyi, német, vagy francia filmeket néznek és zenéket hallgatnak.
Magyarországon népszerű a Meki, a Burger King és a Subway, míg Nyugat-Európában eléggé nacionalistán állnak az ilyesmihez és inkább a francia pékségben meg a kolbászosnál vesznek gyorskaját.
Szóval szerintem, ha Magyarország össze tudna dobni egy jólműködő baloldali demokratikus kormányt pl. LMP, akkor szerintem nálunk úgy eljöhetne a jólét, hogy nem lenne nacionalizmus és sokkal jobban hasonlítanánk az USÁ-ra, mint más Nyugat-Európai országok.
De abban mi a nacionalista gőg, hogy értéktelen az amerikai fos, amire te itt szabadságként hivatkozol? Meg azt isteníted, hogy Amerikában milyen frankó az autómánia, ami szennyezi a környezetet?! Ez a nagy liberális haladó szellemiség?!
Én utálom a magyar zenét, filmet, a fűszeres magyar húsos kajáktól meg egyenesen hányok, szóval nacionalista nem vagyok, hanem értékközpontú, és marhára szeretem nyugat-európát, ahol még vannak kulturális különlegességek, értékek, filmben és zenében egyaránt!
"Igaz, hogy Magyarország kultúrája sok tekintetben közelebb áll az USA kultúrájához, mint a nyugat-európai országoké?"
1. Nem.
2. Nincsen "kultúrája" a nyugat-európai országoknak. Hanem kulturáIK vannak. Nagyon különbözőek. Vagy azt hiszed, hogy Portugália és Belgium ugyanolyan? Vagy Hollandia és Franciaország?
"Pl. Magyarországon is sokra értékelik az autókat, míg Nyugat-Európában inkább bicikliznek."
Ez a megkésett modernizáció miatt van így. Mivel csak nemrég jutott a lakosság nagy része autóhoz (1980 körül még a háztartások nagy részében nem volt autó), ezért az autónak Mo.-on tekintélye van. Nyugaton innen már továbbléptek, ott nincs hírértéke, ha valakinek autója van.
Az USA-ban teljesen más okokból van autómánia: egyrészt fejletlen a tömegközlekedés, másrészt nagyok a távolságok. Hollania olyan kicsi és sűrűn lakott, hogy ott egyértelmű, hogy biciklizni kell.
"LMP politikája jobban hasonlít az USA Demokrata Pártjának politikájára"
Az LMP-nek nincs politikája. Egy politikai kisvállalkozás, amerikai ingatlanbefektető (Richard Field) pénzelte őket, most már nem pénzeli, össze is csuklott a párt. Ne röhögtess már, hogy az lmp-t komolyan veszed. Egyébként az lmp, ha hasonlít valamihez, akkor a német zöldekhez. Az USA demokratáihoz alig.
"Magyarországon nagyon népszerűen az USA-beli zenék és filmek, míg Nyugat-Európában inkább helyi"
Ez sem így van. Egyszerűen képzelődsz, aztán a fantáziáidat tényként közlöd.
"Magyarországon népszerű a Meki, a Burger King és a Subway, míg Nyugat-Európában eléggé nacionalistán állnak az ilyesmihez"
Ebből látszik, hogy Mo. nagyon nem hasonlít a csontig nacionalista, sőt soviniszta USA-hoz. Sajnos Mo.-on divat a külföldiek talpát nyalni és leszólni mindent, ami magyar. Az USA-ban ez fordítva szokás.
"Szóval szerintem, ha Magyarország össze tudna dobni egy jólműködő baloldali demokratikus kormányt"
Jólműködő baloldali demokratikus kormány? Eszednél vagy? (Költői kérdés)
"hogy nem lenne nacionalizmus és sokkal jobban hasonlítanánk az USÁ-ra"
Jáj.. Ha hasonlítani akarunk az USÁ-ra (ami hamarosan össze omlik majd) akkor több Maunika Showt kéne nyomatni, hogy az emberek jobban lebutuljanak, s legalább az a kevés nacionalista is eltűnne ebből a kicsiny, mindig nyugatimádó, nagyon "demokratikus" orszából!
ma 20:54
Ez nekem is az eszembe jutott már, hogy ez valami nagyon ügyes LMP-ellenes bértopikoló.
Az LMP-sek elég nagy hülyék szerintem, de nem azon a módon, ahogy a kérdező, és nem ennyire debilek.
"Szerintem a kultúra arra szolgál, hogy szórakoztassa az embert, és az USÁ-ban olyan kultúrát sikerült kialakítani, ami tényleg ezt teszi, nempedig olyat, ami csak próbálja ezt tenni, de a nemzeti hagyományok, meg a nacionalista gőg béklyóba köti!"
Akkor lehet szépen tolni ki a kerékpárt az USAba. Ne itt rontsd a levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!