Ezt az oldalt miért nem bannolja a Facebook?
18: privát cég, nemde? Ki döntse el helyettük? Ami nincs törvényileg szabályozva (pl. hogy kit bannolhatnak), addig a cég döntése.
De ne feledjük, hogy ha lenne valami állami hatóság, ami szabályozná, akkor sem lenne jobb a helyzetet. Akkor pl. az ellenzék sározását engednék, a fideszes korrupcióról, lopásokról írást meg letiltanák.
"nyíltan vallásgyalázó "
Nem teokráciában élünk, úgyhogy a vallásokat lehet szidni. Az lenne a baj, ha nem lehetne.
Azt mondod lehet a vallásokat szidni? Kritizálni lehet persze.
(Bár Charlie Hebdo esetében más volt a vélemény).
Amikor valaki gyalázza, az már túlmegy a jó ízlés és kultúra határán.
Igaz, ha ebben nincs konszenzus és lehet vallást, egyházat szabadon gyalázni, akkor bármit, bárkit.
23: ami ízléstelen, az nem törvénytelen, az ízlés pedig erősen szubjektív, hogy kinek mi fér bele
Egy demokráciában bárkit és bármit lehet szidni, intézményeket pláne, hiszen a demokrácia a lényege a kritika és az alternatv vélemények.
Erőszakra felhívni, származás miatt támadni valakit (amiről nem tehet), ezek nem férnek bele.
Szubjektív elvek és ítéletek.
Ugyanarról beszélünk.
26 ez nem tudom, miből kerekedett ki?
Épp a szubjektivitás tesz valamit demokráciaellenessé.
Épp a szubjektivitás miatt valaki "moderátor" eldönti melyik vélemény jelenhet meg.
Ennyit a vélemény szabadságáról.
Nekem az a tapasztalatom, hgoy gyakran a stílus a perdöntő.
Lehet kritizálni a vallást, a rasszokat, intézményeket, szexuális oreintációkat stb... De nem mindegy hogy hogyan.
A "bzi" egy trágár szó. Nem azzal van gond, hogy az illetőnek nem szimpatikusak a melegek, hanem azzal, hogy trágár szöveget használ egy olyan felületen ahol bárki láthatja.
Én még nem láttam olyat, hogy valaki értelmesen felszólalt volna a vallás vagy raszok ellen és tiltották volna. Ellenben mocskolódást bannolni bőven láttam már.
Igaz már nem él, de Homonnay Gergely posztjai futhattak (vallásgyalázó volt keményen), nem kevés trágár, ocsmány kifejezéssel.
Tótha W sem egy irodalmár alkat, lássuk be.
Bartus László felváltva áll bele az egyházba és a magyarokba, az FB szerint belefér.
Egy csúnya szó azonban kiveri a biztosítékot, ha nem PC és nem melegpárti.
Na ettől szubjektív.
"Nem lehet betiltatni mindent, ami nem tetszik. Ez a demokrácia."
Itthon nincs rendes demokrácia, a maffia fidesznek kedvez a rendszer.
Kérdező: Bizonyos keretek között azt mondasz amit akarsz, még egy látszatdemokráciában is, ami itt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!