Most honnan jött ez az elmebetegség, hogy visszaállítják a sorkatonaságot? Egyesek ennyire nem tudják értelmezni a jogszabályt? Hol van erről szó konkrétan?
Csacsi öreg Árokpart, te egyre paranoiásabb vagy!
Nem, kedves kérdező, ez csak elemi szintű formális logika, amely mentén az emberek visszakövetkeztetnek a törvény meghozatalának okaira.
Ha egy állatot akarok tartani a telkemen, akkor ELŐBB bekerítem a telkemet, építek egy karámot vagy egy ketrecet, hogy az állat, amit MAJD megvásárolok, ne csámborogjon el.
Ilyen esetekben előfordul, hogy a szomszédomban, aki épp azt figyeli, amint épp karámot építek, felmerül a gondolat, hogy esetleg egy állatot tervezek venni.
Persze lehetne más magyarázata is (pl. nagyon unatkozom és ez a hobbim, vagy 30 év után ma úgy keltem fel, hogy épp ma lesz az a nap, amikor megtanulok karámot építeni, stb.).
De a LEGVALÓSZÍNŰBB, hogy azért építek karámot, hogy aztán valamit BENNE TARTSAK, azaz valaminek a SZÖKÉSÉT megakadályozzam.
Ha pedig egy országot vezetek, kedves kérdező, immár lassan 13 esztendeje, és ez alatt a 13 esztendő alatt egyszer sem jutott eszembe tovább szigorítani az amúgy is épp eléggé szigorú büntetéseket a sorkatonaság megtagadására vagy dezertálásra vonatkozóan - akkor megtörténhet, hogy az egyszerű állampolgár, aki szemléli ezt, azt találja gondolni, hogy én ezt most esetleg azért teszem, mert valódi sorkatonákon tervezem alkalmazni a törvényt (pedig van más magyarázat is: pl. unatkoztam és nem jutott eszembe már más probléma az országomban, amit esetleg szabályozni volna érdemes).
Szóval ilyen ez: ha karámot építesz, előfordul, hogy az emberek azt kezdik feltételezni, hogy abban te egy állatot akarsz tartani, záros határidőn belül (nem pusztán azért építed, hogy ha esetleg - de nem biztos! - később állatot szeretnél majd valamiért tartani, biztos, ami biztos, legyen egy üres karám az udvaron).
Ugyanígy, ha sorkatonaságról hozol törvényt, megtörténik, hogy arra asszociál valaki, hogy te azt valódi sorkatonákon akarod alkalmazni.
Hát szerintem baromságot beszélt a csávó.
2 éve egy rakás ilyen nagyokos arról pampogott, hogy a coviddal majd egész mapos kijárási tilalom lesz, az oltatlanokat meg majd táborokba zárják. A hozzád hasonlók meg tapsikoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!