Az MZP-Bajnai féle vadkapitalizmussal jobban jártunk volna?
11, te ékes példája vagy annak, hogy ha elég sokszor mondják, hogy minden rendben van, el is hiszed :)
Tudod, az oktatás nem akkor dől össze, ha egyáltalán nem oktatnak. Nem akkor nincs elég tanár, ha egy sem tahnít.
Ezen gondolkodj el kicsit, pár nap múlva gyere vissza és olvasd tovább.
Jelenleg 16 ezer tanár hiányzik. Jövőre a jelenlegi állomány fele nyugdíjba megy. Most ismét menj, és elmélkedj pár napot, és gyere vissza, olvasd tovább.
Most, hogy sokat gondolkodtál, szerinted jelenleg jó-e ez a jelenlegi rendszer?
Azért írtam ennyire lekezelően, mert sajnos kiderült, hogy amikor azzal érvelsz, hogy tanulni kéne a jó anyagi élethez, majd felhozom, hogy pl. a tanárok a rengeteg tanulással mennyire rosszul keresnek, úgy reagálsz, nem láttad át, hogy mi az ellentmondás az érved és a gyakorlat között. Remélem ennyi gondolkodás segített megérteni.
"te ékes példája vagy annak, hogy ha elég sokszor mondják, hogy minden rendben van, el is hiszed :)"
Tapasztaltam, nekem is megvan a diplomám. Nem a tanártól vártam, h hú hát legyen sokan. Kiadta, megtanultam, leérettségiztem és egyetemre mentem, utána meg lediplomáztam.
"a tanárok a rengeteg tanulással mennyire rosszul keresnek, úgy reagálsz, nem láttad át, hogy mi az ellentmondás az érved és a gyakorlat között."
A tanár fizetéssel ne gyere ebből a szempontból. Ott már a jelentkezés pillanatában tudja a jelentkező, h mennyi lesz a fizetése. Aki erre megy, az bevállálja a kicsi fizetést. Viszont akinek van egy kissütnivalója (és rájott 18 éves korarára, h bizony pénzből élünk) az a pedagógus képzés közelébe se szagol.
"Ott már a jelentkezés pillanatában tudja a jelentkező, h mennyi lesz a fizetése. Aki erre megy, az bevállálja a kicsi fizetést. Viszont akinek van egy kissütnivalója (és rájott 18 éves korarára, h bizony pénzből élünk) az a pedagógus képzés közelébe se szagol."
Szerencsére nem mindenki úgy gondolkodik, mint te. Pár generáció alatt halna ki a nemzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!