Az ellenzéki pártok miért nem kampányolnak amellett, hogy az emberek többet járjanak könyvtárba?
Az emberek többségének nincs ilyesmire ideje.
A legtöbben diplomázás után nem nagyon fognak könyvet a kezükbe.
Mondjuk ma már rég nem a könyvtár az információforrások közül a legfontosabb. Aki könyvtárba jár az a könyvek szeretete miatt teszi, nem mert másképp nem tud művelődni.
(oké értem én, hogy ez trollkodás amúgy is)
A legtöbb könyvtárat most éppen bezárják.
Például azt is, ahol én dolgoztam. Úgy kirúgtak, a lábam nem érte a földet. Ezért érdemes volt megcsináltatni a geotermikus fűtést.
A könyvtár jó dolog, olvasni jó dolog. DE!
2022 őt írunk, a könyveket digitalizálják és igen, egy könyvet jobb kézbe fogni mint egy ebookot, de DRÁGÁBB!
Magyarországról beszélünk ahol jobb esetben hónapról-hónapra, átlagos esetben pedig napról-napra él a többség.
A könyvtárak arra a sorsra jutnak mint a videotékák. Az nem azt jelenti nem olvas többé az ember, csak máshogy.
Amúgy a költségvetésbe egy tanári bérrendezésre nincs pénz annyira rossz a gazdaság, könyvtár pedig nem prioritás amikor gyerekek éheznek.
"A könyvtárak arra a sorsra jutnak mint a videotékák. Az nem azt jelenti nem olvas többé az ember, csak máshogy."
Rohadt nagy tévedésben vagy. A videótékák profitorientál magánvállalkozások voltak, a könyvtárak alapból veszteséges kulturális intézmények állami vagy egyetemi vagy önkormányzati fenntartásban. A színházak is állandó veszteséggel üzemelnek, mégsem zárják be őket.
1: Hogyan képzeled el ezt a kampányt a könyvtárak látogatására?
2: Miért az ellenzéken kéred számon, miért nem a kormánypárton, amelynek esetleg lenne lehetösége erre pénzt biztositani? (Pl fütés télen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!