Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi lenne ma a pedagógusok...

Mennyi lenne ma a pedagógusok fizetése, ha a bértábla nem a 2014-es minimálbérhez lenne kötve?

Figyelt kérdés
A pedagógus netto belépője 209 ezer Ft. És nem nagyon emelkedik később sem. Mennyi lenne ez ma, ha nem a 2014-es minimálbérhez lenne rögzítve?
2022. okt. 27. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a bruttó van meghatározva. A nettó egyéntől függ. Az meg nem szerencsés, ha az állami alkalmazottak bére automatikusan emelkedne minmálbérhez kötve, így neme lehet költségvetést csinálni idejében. El kell felejteni ezt a kötögetést. Most kapnak egy brutális emelést, azzal legyenek boldogok.
2022. okt. 27. 15:44
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Ha Dániát vennénk példának, ott 2,7-3 milla egy tanári fizetés.

Ezt semennyire sem tartom reális opciónak, viszont azt igen, hogy egy piaci fizuhoz képest magasabb bére legyen egy társadalmilag és nemzetileg is igen fontos poziciót betöltő személnek.

Ha azt nézed, hogy egy multinál egy mezei irodás megkap 3-600.000 poziciótól, tapasztalattól függően, szerintem egy tanárnak ehhez képest olyan 700.000 Ft környékén kellene keresnie, vagy többet.

És, aki szerint a 7kiló az sok, nézze meg a fenti példámat, Dániát, hogy ott milyenek a tanári fizuk.

2022. okt. 27. 15:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Miért Dániát vegyük alapul, ha Magyarországról van szó? Mennyi lenne a bruttó akkor? Nyílván a tanár az csak tanár, ugyanaz a nettó, ezért is van sztrájk
2022. okt. 27. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Mert mindketten európai ország vagyunk, azért, de, ha gonolod, végigmehetünk az egyes tagországokon és nézzük meg, hol, mennyi egy tanár bére.
2022. okt. 27. 15:50
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

1, már megbocsáss, de mégis miért ne lehetne számolni kötlségvetést, ha a mindnekori minimálbérhez lenne kötve?

Mármint...

Tudom, hogy mennyi pénzem lesz kb

Tudom, hogy mekkorára akarom emelni a minimálbért jövőre

Tudom, hogy mivel jár ez az emelés nekem

Akkor mégis miért ne tudnának vele számolni?

2022. okt. 27. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

A NETTÓ bérük 204-397 ezer forint között mozog.

Dániatól nem csak földrajzilag, hanem minden bér tekintetében messze vagyunk, hülyeség ahhoz bármit mérni.

Véleményem szerint a mai egyéb területeken lévő fizetéseket is nézve, a reális a NETTÓ 380-550 ezer lenne.

2022. okt. 27. 16:01
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

"És, aki szerint a 7kiló az sok, nézze meg a fenti példámat, Dániát, hogy ott milyenek a tanári fizuk."

Azért elég ostoba dolog Dániával jönni. Mondok neked jobbat is Dániánál. New York ex polgármesterének valami 50-60 milliárd dollárja van, vagy mennyi, akkor Budapest főpolgármesterének mért nincs ennyi? Na? Nem jobb?

2022. okt. 27. 21:00
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

New York nem európai város, kb ennyi köze van hozzá.

Egy magyar tanár, viszont, ha akar és van rá lehetősége, akkor nyugodtan vállalhat munkát, akár Dániában is, még New York-ban nagyon nehézkes lenne neki! Ez a nagy különbség!

2022. okt. 28. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!