Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meleg férfiként van arra...

Meleg férfiként van arra remény, hogy a párommal törvényesen összeházasodjunk rendes házasság kötésként nem élettársi bejegyzésként?

Figyelt kérdés
Sokan mondják hogy minek nekünk a házasság miért olyan fontos nekünk ugyanaz miatt amiért egy heteroszexuális párnak is fontos, mi úgy érezzük fontos a fogadalom házasságkötés...
2022. okt. 27. 13:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
7: Senki nem erőszakol rád semmit. Te akarod ráerőszakolni a perverziódat az államra és a normális többségre.
2022. okt. 27. 14:15
 12/23 anonim ***** válasza:
62%

"....az a baj hogy nem a nőket szeretem"

Nem baj, hogy nem a nőket szeretem, szerintem a többször pont tojik rá.

De ettől még a házassàg fogalmilag férfi-nő jogviszonyt takar. Engem esküszöm, nem zavarnak a melegek, de fogalmakat ne változtassunk már meg.

2022. okt. 27. 14:15
 13/23 anonim ***** válasza:
53%
Ja, házasodj heteróval, és legyetek boldogtalanok. Ámen!
2022. okt. 27. 14:22
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
A házasság egy egyházi intézmény, aminek kialakították a polgári formáját is. Az eredeti célja az, hogy a férfi és a nő Isten előtt fogadalmat tesznek arra, hogy holtomiglan-holtodiglan, és Isten mint a szövetség harmadik személye, ezt megerősíti (ez az ún. hármas kötelék metafora). Szexuális kapcsolat csak ezen a szövetségen belül lehet, azon kívül véteknek számít. A szexuális kapcsolatnak pedig az a célja, hogy a szerelem beteljesedjen, és ez a beteljesedés gyümölcsöt teremjen, azaz gyermeket. Mivel melegek esetében nem lehetséges ilyen szexuális kapcsolat, ezért eleve az egész dolog értelmetlen.
2022. okt. 27. 15:01
 15/23 anonim ***** válasza:
77%
Remélem nem, mivel hogy nézne ki, hogy feleségül veszed a férjedet. De viccet félretéve: ezek a szokásaink, amik évezredesek. Kívánom, hogy legyél boldog, akivel akarsz, de fogadd el a szokásainkat. Téged is jobban el fognak fogadni.
2022. okt. 27. 15:18
 16/23 anonim ***** válasza:
71%

Nem sok van. Te nem egy olyan pár tagja vagy, ahol egy férfi, egy nő van, meg nem tudtok/tudsz sorra "potyogtatni" gyereket.

Ha házasságot akarsz/akartok, akkor jobb, ha mentek külföldre. De nem csak emiatt érdemesebb külföldre menni.

2022. okt. 27. 15:20
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

Persze, csak nem itthon Magyarországon.

De amúgy meg szertartásvezetővel csinálhattok egy teljesen ugyanolyan szertartást, mintha házasságkötés lenne. Szigorúan jogilag nem lesz az, de egyébként bejegyzett élettársakként néhány kivétellel ugyanazokat a jogokat kapjátok. Kivétel ugye a házassági névhasználat és az örökbefogadásnál van.

2022. okt. 27. 15:59
 18/23 anonim válasza:
19%
Inkább azon gondolkozz, hogy a fajtalankodástól hogyan szabadulhatnál.
2022. okt. 30. 20:51
 19/23 anonim ***** válasza:
54%
18, jelentve vagy, pedig heteró vagyok. Hasonlóan tudna megszabadulni tőle, mint te. Szerintem ha elöl jársz abban, hogy levágod a péniszed, akkor elkezdhetsz beszélni. :D
2022. okt. 30. 21:39
 20/23 anonim ***** válasza:
58%

A házasság nem egyházi intézmény, hanem jogi. Mindenki lesz@rja, ha csak az istened előtt esküdsz meg, de az anyakönyv előtt meg nem. Az nem házasság.

Sajnos a magyar jogrendben nem jár semmi olyan előny a házasságból, amit két gyermektelen házas élvezni tudna, így a homoszexuális házasságoknak sincs sok jogi előnye. Ha szeretnéd, hogy a partnered örököljön utánad, akkor hagyj rá mindent a végrendeletedben.

Én heteró vagyok, párkapcsolatban, de semmi ösztönzésem nincs házasodni, mert nem akarunk gyereket. Semmi előnnye így nincs, csak hátránya mindkettőnknek. Simán együtt lehet élni valakivel anélkül, hogy jogilag egységet alkotnátok.

2022. okt. 30. 21:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!