Meleg férfiként van arra remény, hogy a párommal törvényesen összeházasodjunk rendes házasság kötésként nem élettársi bejegyzésként?
"....az a baj hogy nem a nőket szeretem"
Nem baj, hogy nem a nőket szeretem, szerintem a többször pont tojik rá.
De ettől még a házassàg fogalmilag férfi-nő jogviszonyt takar. Engem esküszöm, nem zavarnak a melegek, de fogalmakat ne változtassunk már meg.
Nem sok van. Te nem egy olyan pár tagja vagy, ahol egy férfi, egy nő van, meg nem tudtok/tudsz sorra "potyogtatni" gyereket.
Ha házasságot akarsz/akartok, akkor jobb, ha mentek külföldre. De nem csak emiatt érdemesebb külföldre menni.
Persze, csak nem itthon Magyarországon.
De amúgy meg szertartásvezetővel csinálhattok egy teljesen ugyanolyan szertartást, mintha házasságkötés lenne. Szigorúan jogilag nem lesz az, de egyébként bejegyzett élettársakként néhány kivétellel ugyanazokat a jogokat kapjátok. Kivétel ugye a házassági névhasználat és az örökbefogadásnál van.
A házasság nem egyházi intézmény, hanem jogi. Mindenki lesz@rja, ha csak az istened előtt esküdsz meg, de az anyakönyv előtt meg nem. Az nem házasság.
Sajnos a magyar jogrendben nem jár semmi olyan előny a házasságból, amit két gyermektelen házas élvezni tudna, így a homoszexuális házasságoknak sincs sok jogi előnye. Ha szeretnéd, hogy a partnered örököljön utánad, akkor hagyj rá mindent a végrendeletedben.
Én heteró vagyok, párkapcsolatban, de semmi ösztönzésem nincs házasodni, mert nem akarunk gyereket. Semmi előnnye így nincs, csak hátránya mindkettőnknek. Simán együtt lehet élni valakivel anélkül, hogy jogilag egységet alkotnátok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!