Tényleg elhiszi még bárki is, hogy Putyin a kereszténységet védelmezi? Afgánokkal?
Népszerű nézet Magyarországon, de itt a GyiK-en is, főleg fideszes körökben, hogy putyin a kereszténység védelmezője a "migráncsos" Nyugattal szemben, Ukrajnában pedig szent háborút, afféle kereszteshadjáratot vív a keresztény értékekért.
Amikor az ortodox húsvét tájékán Putyin csecsenjei "Allahu akbar!" felkiáltásokkal támadták az ukrán keresztényeket és mindenhol ártatlan keresztény civilek tömegsírjai maradtak utánuk, a fideszesek állították, hogy mindez a kereszténység védelmében történik.
Most bejelentették: Afganisztánból toboroznak elit alakulatokat az orosz hadseregbe.
Ez is a kereszténység védelme?
Lehet a kereszténységet "Allahu akbar!" felkiáltással, keresztényeket gyilkolva, civileket lemészárolva védeni, csecsen és afgán katonákkal?
Ezt még mindig elhiszi valaki?
De nem kötelező kereszténynek sem lenni!
én pl nem vagyok keresztény, sosem akartam keresztény lenni és nem is leszek keresztény.
Kereszténynek lenni nem tilos és nem kötelező, ahogy muszlimnak lenni sem. De a kérdés nem erre vonatkozott.
Az ukrán nép ettől még vallásos ortodox és görög-katolikus nemzet, sokkal nagyobb a vallásgyakorlás aránya mint Magyarországon pl.
Az LMBTQ hülyeséget is hagyjuk már, Ukrajnában még bejegyzett élettársi kapcsolat sem létezik (az orbáni Magyarország sokkal LMBTQ-barátabb hely), migránsok sincsenek náluk (szegény országként teljesen elkerülték őket a bevándorlók), plusz nem tagjai az EU-nak és a NATO-nak sem (akkor még tagjelöltek sem voltak, amikor putler megtámadta őket).
Nagy számú muzulmán kisebbség sincs náluk, oroszországgal ellentétben, ahol a legnagyobb a muszlimok száma és aránya egész Európában (közel 12%).
Mindezek ellenére az a duma, hogy putyin a kereszténység védelmezőjeként jár el, amikor iszlám hitű és ázsiai hordákkal gyilkoltat halomra egy mélyen vallásos, keresztény, európai népet, "Allahu akbar!" csatakiáltásokkal.
De választ kaptam a kérdésre, a szavazás szépen mutatja, hogy Magyarországon tényleg sokan úgy gondolják, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb keresztényirtása valójában a kereszténység védelmében történik, gyilkolni pedig - főleg keresztényeket gyilkolni - valójában keresztényi erény.
Ez sokat elárul a fideszesek "kereszténységéről", hasznos adalék.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!