Október 23-án ünneplés helyett inkább miért gyalázkodott az ellenzék?
Az a para, hogy a kormányzat és annak médiája nem akarja elfogadni, hogy az a politikai réteg, amit ők ellenzéknek hivnak, elvesztette mindenét, ami kapcsolat lehetett volna a választóival április 3.a után.
Azok a szavazók, akik ezekre szavaztunk, ugyanúgy rühelljük őket, mint a Fideszt, mert zorbán házi ellenzékének gondoljuk őket, annyi különbséggel, hogy ők nem lopnak és nem ők bsszk szét az országot, de jelenlétükkel kellően asszisztálnak hozzá.
Én baromira utálom, hogy nem mehet le nemzeti ünnep politizálás nélkül, de érdekes módon ez minden embert csak az ellenkező oldalon zavarja.
Nem pontosan, csak nagyjából idézem Orbán Viktor idei '56-os beszédének a végét: "háború a szomszédban, emelkedő infláció Magyarországon, és recesszió az Európai Unióban. Kész szerencse, hogy nem a baloldal kormányoz, képzeljék, mi lenne itt". Vagy éppen a beszéd közepén: "ha a nyugat nem árul el bennünket kétszer is, győzhettünk volna".
Tény, hogy Gyurcsány beszéde 100%-ban politizálás volt, Orbánéban meg inkább csak elvétve jelent meg, de egyrészt bújtatva bőven át volt politizálva, másrészt meg azért a Fidesznél sem kell a szomszédba menni ezért. 2006-ban a kormányellenes tüntetéseket a Fidesz következetesen az '56-os eseményekhez hasonlították a fideszes narratívák. Nincs különbség.
De hogy mást ne mondjak: a szegedi Nándorfehérvári napokra mentünk ki nyáron a gyerekekkel, ami egy hagyományőrző családi program, középkori göncben vívó hagyományőrzőkkel, meg ilyesmivel. Kiállt egy helyi fideszes politikus, hogy elmondja, hogy most is ugyanaz van, mint a nándorfehérvári csata idején, mert a déli határainkat megint muszlimok ostromolják, és a nyugat megint elárul bennünket. Annyira felcseszett, hogy legszívesebben lerángattam volna a színpadról és lefejeltem volna.
Szóval egyetértek, de légyszi, csak következetesen!
#1: "Én felhivtam az ellenzéket megkérdezni, de szétesett a vonal"
És Orbán Viktor beszólt, hogy "Bontom a vonalat", majd sátáni kacajt hallatott :)
#5: "Ami annak idején eszmeileg pozitív volt benne, az elbukott, félrement."
Talán ezért is nevezi Moldova György egy novellájában OSE-nek, Októberi Sajnálatos Események-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!