A homofóbia a hagyományos magyar kultúra része?
Vidéken ha járok rokonoknál ilyen grillezős, bográcsozós összejövetelen szinte mindig feljön egy-egy homofób poén, hogy a nyugatiak degeneráltak, már nem tudnak rendesen nemi életet élni vagy a melegek igazából csak bánatukban lesznek azok, mert olyan szerencsétlenek, hogy a nők mindig kikosarazzák őket.
Meccseken is azért mindig keményen mennek a homofób rigmusok, az ellenfél csapatjátékosait rendszeresen "mocskos b.zi xy" néven szokták emlegetni. A hagyományos magyar paraszti kultúrában tényleg nem volt homoszexualitás, szóval szerintem nem csoda, hogy sok ember nem tudja ezt elfogadni.
Hihetetlen hogy ennyire sokan megeszik, hogy Nyugaton minden rendben.
Mindegy, hagyjuk 😂
Nem a magyar kultúra része olyan értelemben, hogy más országokban is jelen van. A kizárólag közmédiát hallgató és néző honfitársainknál nyilván jobban előjön és kevesebb a gátlás vele kapcsolatban.
Ezt én is észrevettem, hogy vidéken mindig van a társaságban 2-3-5 ember, akik képesek egész estén keresztül homofób és rasszista vicceket és szövegeket nyomni. Talán nekik ez a lázadás a világ ellen, vagy így találnak egymással közös hangot. Egy végzős pszichológusnak érdekes kutatási terület lehetne ennek a feltérképezése.
Hogy nem csak nálunk létező jelenség, erre példa, hogy belga munkatársamtól naívan megkérdeztem, hogy miért cikizik a hollandokat. A szeme felcsillant és legalább egy órán keresztül nyomta a holland "vicceket" anekdótákat. Ettől függetlenül remekül kijött a közvetlen holland munkatársaival.
"A hagyományos magyar paraszti kultúrában tényleg nem volt homoszexualitás"
A felszínen tényleg nem volt. Sőt nem volt házasság előtti szex sem. Ha azonban egy kicsit megkaparjuk a felszínt, sok furcsaságot találunk. Nem a levegőbe beszélek, "hagyományos paraszti kultúrkörből" származom. Csak az ismeretségi körömben a szokásos félrelépéses sztorikon túl volt homoszexuális, volt pedofil, volt vérfertőzés és volt zoofília. A nyilvánosság előtt természetesen ezek az emberek mind fedhetetlenek voltak. Becsületes, istenfélő, templomba járó, szorgos, egyszerű emberek. Szóval mielőtt piedesztára emeljük a paraszti kultúrát, ne felejtsük, hogy ott is emberek éltek.
"Egy végzős pszichológusnak érdekes kutatási terület lehetne ennek a feltérképezése."
Nem, mert ezt már ezerszer láttuk.
Pirèzek stb.
Most jöhetnèl te meg a haverjaid.
Akik burokban élnek és fingjuk nincs semmiről.
Akik állandóan kutatják, hogy így a rasszizmus, meg úgy.
De azt már nem nézik, hogy talán oka is van annak, hogy utálják a cigányokat, mint a szart.
Marha értelmesnek érzed magad, de buta és együgyű ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!