Mondhatjuk, hogy eddig 1988-1992 között volt a legjobb élni Magyarországon, mind anyagilag, mind társadalmilag?
Így a jelenből visszatekintve az egész kései 80-as évektől kb. 2005-ig tartó időszak egy álomszerű utópiának tűnik, aztán jöttek Gyurcsány egyre negatívabb húzásai, majd az erősödő turbóturulság, majd Orbánescu.
Én kibővíteném 1986-1996-ra az "aranykort", illetve volt még egy jó korszak, 2002-2004, ami szerintem említésre méltó.
akkoriban a 20-on éves dobrevklára simán megvásárolt egy szemlőhegyi úti villát a tulajdon zsebpénzéből
a mai fiatalok meg 20 éves lakáshiteleket fizetnek
1990-es évek legelején nem volt jó, leépítések, cégeladások, munkanélküliség...:(
Mondom ezt úgy, hogy akkor végeztem a főiskolán, én négy hely közül választhattam ki, hogy hol szeretnék dolgozni. De nagyon sok ismerősöm lett akkoriban munkanélküli.
Én ahogy visszagondolok, jó korszak volt 1998-2002. És még 2015-2019.
2002-2010 nem volt jó korszak
olyan volt, mintha megállt volna az idő az országban
Abban az időszakban sok állami cég élére kerültek korábbi pártfunkcionáriusok (ún. ejtőernyősök), akik később "lerohasztották" a céget, a dolgozókat elküldték, majd különféle "érték- vagy állagmegörző" kft-ként potom áron kivásárolták maguknak. Azután meg hasznosították az ingatlanokat.
Akkor már jobb volt talán az előző 4 év, 1984-88 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!