A Fidesz miért Brüsszelezik állandóan Európa Unió helyett?
Ha a valóban érdekel, ez egy kommunikációs "trükk".
A magyarok és a kormány is EU párti, részei is vagyunk az EU-nak, a döntéshozók között is ott vagyunk, mi is szavazunk, vétózunk, stb. Ezért az EU-t nem szidhatja a kormány nyilvánosan, azzal magát is leszólná, és szavazókat is veszítene.
Ezért gyártották a "Brüsszel" fogalmat, amit viszont lehet szapulni orrba-szájba.
Szóval, ha pozitív dologról van szó, akkor EU, ha negatívról, akkor Brüsszel. Valójában mindkettő ugyanaz, de a kommunikációban így hatásosabb.
#12 "Hülyeség, mert ahogy előttem is írták, Washington, Moszkva, Peking, London stb. Mind szokták így emlegetni ezeket az országokat."
Igen.
Így lehet megkülönböztetni azt amikor az országról vagy épp "birodalomról" beszél az illető amibe a lakossága is beletartozik, vagy csak a vezetéséről, a bürokratáiról.
Washington az az USA vezetését jelenti, az USA pedig az amerikai embereket IS.
#13 "Én inkább azt nem értem, hogy miért "ők"ként beszél az EUról, miközben - miután aktív tagjai vagyunk - leginkább a "mi" lenne a helyes megfogalmazás. Nem ők hozták a sznakciókat, hanem mi hoztuk."
Ez a másik oldalról ugyanígy működik amikor megkérdőjelezik, hogy mi is az unió teljes jogú tagjai lennénk. A baloldali, liberális kommunikációban ezért jelenik meg az, hogy nekünk el kellene fogadni azt amit Brüsszelben eldöntenek, meg hogy vétózni akarja Orbán az uniós döntést - miközben MI vagyunk az unió, nem lehet vétózni azt ami nélkülünk egy szándék csupán, csak akkor válik döntéssé ha abban mi is egyetértünk.
"2. Igen ám csak a döntés nem ott születik leginkább hanem különböző helyeken, Luxemburg, főleg Strasbourgban (EP parlament székhelye)
Tehát egész más USA és Washington kapcsolatata"
Kérdező most lehet lovagolni ezeken de te is jól tudod, hogy valójában a Brüsszelezés Eu zást jelent. Innentől a kérdésnek nincs sok értelme, mert így hívják és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!