Nyugaton tényleg jobb lehet az élet?
Mostanában egyre többször nézem az m1 műsorát és bizony az van benne hogy milyen rossz a nyugaton mennyire fáznak a németek, mekkora az infláció és társai..
Viszont jobban azt hallom hogy az Igenis jobbak a keresetek, például egy tanár is háromszor ötször magasabb a bére mint nálunk, valamint nem mentek úgy fel az árak mint nálunk..
Nyilván ott is válság van, magas az infláció de míg nálunk éhen hal egy tanár, addig Németországban max nem háromszor hanem csak egyszer fog elmenni nyaralni
"hogy milyen rossz a nyugaton mennyire fáznak a németek, mekkora az infláció és társai.."
Tavaly emlékszem hogy az M1 nyomta, hogy Ausztriában már a petróleum használatát tanítják az embereknek, mert nem lesz árom meg gáz (nem lesz áram egy olyan országban ahol az áram egy jelentős részét szél meg víz erőművekből veszik) de bezzeg nálunk van minden, mert a nagy vezír megvéd minket. Mit ad isten volt mind a kettő tavaly Ausztriában
"Csak hogy magyarozni nagyon tudtok, nyugaton meg ha odasz@rnak, akkor is szájat nyalogatva szagolgatjátok, mert az nyugati."
Nem akartam magyarozni, csak tükröt tartani. Ezzel csak azt akartam üzenni, hogy nincs különbség.
Amúgy a szarós metaforára úgy képezném le a véleményemet, hogy valaki rendszeresen odaszarik az asztalunkra, és a Fidesz szerint mindig Brüsszel és Gyurcsány szart oda, az ellenzék szerint mindig a Fidesz.
Sokkal jobb ott az élet de őket is érinti a válság.
Az átlag német eddig se járt Ferrari val a hatalmas háza garázsába de egy gazdag ország sokkal jobb kilátásokkal, mint a kaki Magyarország, sokkal magsabb átlagbérrel, amik reál bér alapon is magsabbak sokkal.
Azért nem azt írtam, hogy gazdagabb gazdag helyett, mert ott majdnem 10x annyi ember él, mint itthon, nyilván több az ország pénze. Persze az átlag német is gazdagabb az átlag magyarnál.
De nem igaz az sem, hogy Magyarországon csak nyomorogni lehet, ott meg csak luxusban élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!