Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyugaton tényleg jobb lehet...

Nyugaton tényleg jobb lehet az élet?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többször nézem az m1 műsorát és bizony az van benne hogy milyen rossz a nyugaton mennyire fáznak a németek, mekkora az infláció és társai..

Viszont jobban azt hallom hogy az Igenis jobbak a keresetek, például egy tanár is háromszor ötször magasabb a bére mint nálunk, valamint nem mentek úgy fel az árak mint nálunk..

Nyilván ott is válság van, magas az infláció de míg nálunk éhen hal egy tanár, addig Németországban max nem háromszor hanem csak egyszer fog elmenni nyaralni

2022. okt. 21. 08:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%

Attól függ, honnan nézzük. Van családom, hitelmentes házam és autóm, piacképes karrierem és egy jó állásom. Ha kimennénk egy fejlettnek számító nyugati országba, valószínűleg albérletről-albérletre kellene mennünk életünk végéig, annyira drágák az ingatlanok.

Tehát a családunk szemszögéből Magyarországon sokkal jobb az élet.

2022. okt. 21. 08:24
 12/25 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi a jobb, meg a rosszabb, az egy kicsit olyan kérdés, mint hogy melyik a leggyorsabb állat a földön: nem lehet megválaszolni, csak további kérdéseket feltenni. Ugyanakkor szerintem az kijelenthető, hogy amit a kormány állít, az baromság.

Amikor először hallottam, hogy a németek hideg vízzel tusolnak, és 18 fok van a lakásukban az energiaárak miatt, hangosan felröhögtem. A németek 20 éve is így éltek, mert a német tipikusan takarékos nép. A munkahelyem anyacége Baden-Württembergben van, ami az egyik leggazdagabb német tartomány, és míg mi itt a Dél-Alföldön egész nyáron légkondícionálunk, odakint a felsővezetők izzadnak a 38 fokban, mert nincs az irodjájukban légkondi. Mentalitásbeli kérdés.

És ettől igen: sokan tiltakoznak az energiaárak miatt, a német kollégáim is aggódnak a rezsi miatt. Akkor most ott rosszabb? Mi nem aggódunk, vagy mi van?

2022. okt. 21. 08:26
 13/25 anonim ***** válasza:
30%

"Ha kimennénk egy fejlettnek számító nyugati országba, valószínűleg albérletről-albérletre kellene mennünk életünk végéig, annyira drágák az ingatlanok."

Pici megjegyzés: ha most kéne indulnod, Magyarországon sem biztos, hogy jobb lenne a helyzeted.

2022. okt. 21. 08:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Ez igaz de nem most kell indulnom, éppen ezért relatív a jó ország/rossz ország nézőpontja. Akik már berendezkedtek Magyarországon és itt alakították ki az életüket, annak a nyugati világ visszalépés lenne. Ezen kívül a tény, hogy túlárazott a magyar ingatlanpiac még nem jelenti azt, hogy a német, brit vagy francia ingatlanok ne lennének ugyanúgy túlárazva. Ha most kellene nulláról indulva a jelenlegi fizetésünkből fizetni a házunk jelenlegi értékét, akkor ugyanannyi ideig tartana kifizetni: ~25 év. Egy hatalmas különbség van: nem kellene itt hagyni az összes rokont, barátot, szép emlékeket. Én szeretem a magyarokat is.
2022. okt. 21. 08:39
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk ezt felháborítónak tartanám, ha pl az én adómból fizetnék jött -ment kelet-európai gazdasági migránsok lakhatását meg rezsijét. Tényleg idióták a németek.
2022. okt. 21. 08:50
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

15

Nem németország és ez mindenkinek jár.

2022. okt. 21. 08:57
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

"Mondjuk ezt felháborítónak tartanám, ha pl az én adómból fizetnék jött -ment kelet-európai gazdasági migránsok lakhatását meg rezsijét. Tényleg idióták a németek."

Mondjuk én azt tartom felháborítónak, hogy az én adómból fizetik azt a kampányt, ahol állandóan a németeket, meg az EU-t járatja le a magyar kormány. Idióták lennének a magyarok?

2022. okt. 21. 08:59
 18/25 anonim ***** válasza:
46%

A németek és a magyarok is idióták.

Csak hogy magyarozni nagyon tudtok, nyugaton meg ha odasz@rnak, akkor is szájat nyalogatva szagolgatjátok, mert az nyugati.

2022. okt. 21. 09:01
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

Ezelőtt 30 éve is jobb volt, meg most is. Dolgozni meg mindenhol kell, csak nem mind1 mennyit teszel félre hónap végén.

Csak itt megy az agymosás hogy "hanyatló nyugat", bezzeg Moszkvába érdekes senki nem megy dolgozni, majd mikor leírta ezt az új nyugatról jött iphonnal, beül a nyugati opelba vagy vw-be és megy dolgozni az inflált forintért amivel idén 30%-al rosszabbul él :)

2022. okt. 21. 09:18
 20/25 anonim ***** válasza:
55%
Aki nem akar nyugatra menni dolgozni, abból miért következik, hogy Moszkvába viszont kéne mennie??
2022. okt. 21. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!