Mi ez az új dolog a napelemekkel kapcsolatban?
11, mi?
Te most úgy beszélsz az energiatermelésről, mintha valami buta hobbi lenne:D
"Te most úgy beszélsz az energiatermelésről, mintha valami buta hobbi lenne:D"
ha te áramot akarsz eladni nekem, akkor fizesd ki, hogy eljuttasd hozzám
jó akkor a villamos művek meg korlátozza azt, hogy ki táplálhat rá a hálózatra és ki nem
oké, ezt megtárgyaltuk
Változtatni kellett a jelenlegi rendszeren, ez kétségtelen, de nem egyik napról a másikra totális tiltás bevezetni. Eddig is voltak körzetek, ahova nem lehetett már telepíteni, mert sok volt és többet nem bírt volna a helyi hálózat. De, hogy miért kellett egyik napról a másikra országos tiltás, az nehezen kimagyarázható.
Az EU 2024-től eleve tiltja az új szaldós elszámolású rendszerek bekötését. Ezt eddig is lehetett tudni, és nem véletlenül van így. Tényleg aránytalanul kedvező a tulajdonosnak, és kedvezőtlen a hálózat üzemeltetőnek. Ha csak a szaldót vezették volna ki ad hoc, még megérteném, de bruttó-nettó elszámolásra sincs lehetőség. Egyszerűen nem engedik, hogy feltölts áramot, még ott sem, ahol ezt bírná a hálózat.
Személy szerint én úgy gondolom, hogy lesz még itt változtatás a bejelentetthez képest, amit most látunk az csak a megszokott átgondolatlan nyilatkozgatás a kormány részéről. Azelőtt jelentenek be valamit, hogy rendesen átgondolnák és részleteibe menően kidolgoznák.
"A napelemek eddig kb 5-6 éven belül térültek meg. Ezzel a szabályzással ez valami 30-40 évre nyomja ki az egészet, tekintve, hogy a lakossági háztartások jellemzően este használnak áramot, azaz amikor már nem termel a napelem, tehát vagy megnő az akkuval a befektetési költség (és így a megtérülési idő) vagy a semmire termelsz áramot, aztán este hasnzálod a fizetőset.... Teljesen értelmetlen."
Ezt a 30 évet ki számolta ki és valós adat?
"A napelemek eddig kb 5-6 éven belül térültek meg. "
valaki vegyen már nekem részvényeket
de fizesse már ki légyszi a kétharmadát, mert egyébként megnő a megtérülés ideje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!