Sokan miért tartják jó ötletnek azt hogy nagyrészt az oroszoktól függjünk az olaj miatt?
A világ kőolajigénye naponta átlagosan 97.103.871 hordónyi mennyiség.
A jelenleg ismert orosz olajtartalék 80.000.000.000, ez a világ összes olajkészletének a 4.8%-a. Naponta 11.262.746 hordónyi olajat termelnek ki, ha ezen a szinten folytatódik akkor már csak 19 évre elegendő kőolajuk van, HA új mezőket nem fedeznek fel, sem a kitermelés mértéke sem a felhasználás nem nő de nem is csökken. Míg világviszonylatban a jelenlegi ütem mellett átlagosan 47 évre elegendő kőolaj van.
Forrás: BP
Ennek fényében miért éri meg nekünk hogy az orosz olajtól függjünk?
"13as, a benzin ára már tavaly télen is 1,5-1,8 euró volt, pedig akkor még se háború nem volt, és a gáz és olaj is jött dögivel.
Tudom, mert itt van a kezemben a számla németországból 1,67 euró a sima 95-ös!"
1,67 az nem 2 euró és az állam a bevétel egy részéről is lemondott
Ha nem lenne jó ötlet a fidesz szerint, akkor az elmúlt 10 évben lehetett volna forrásokat fordítani arra, hogy az új lakások, házak mondjuk árammal fűtsenek.
Ez tévedés.
A tőzsde is tud árat növelni, ez jól látszik Európában jelenleg is.
Ahogy a termelés csökkentés is.
21es, vagyis azt mondod, hogy 4 euró cent drágulásba döglik bele Európa?
Egyébként megint esett valamennyit, most 1,96 Németországban, ez sem 2 euró, mint állitottad!
te ezt miből gondolod, hogy 5% nem tényező
szerintem akiknek nem jut kőolaj azoknak nagyon is tényező
"21es, vagyis azt mondod, hogy 4 euró cent drágulásba döglik bele Európa?"
kapásból 33 cent literenként, és akkor még az állam bevétele is hiányzik
Én pl. nem tartom jó ötletnek, hogy nagyrészt az oroszoktól függjünk az olaj (és a gáz) miatt.
DE azt sem tartom jó ötletnek, hogy most a háború miatt hirtelen felrúgjuk a dolgokat, mert tényszerűen látható, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra csökkenteni a függést, csak hosszabb idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!