A magyar jegybank tanult az elmúlt évek elhibázott monetáris politikájából?
3
IMF: A magyar növekedés lehet a második leggyorsabb a feltörekvő Európában
Már ha tudsz olvasni, és ismered a számokat, birkuci.
#1, #2: Ennek most viszont duplán fizetjük meg az árát.
Másrészt mit érünk azzal, ha gyenge forintból számszerűen több van, de a vásárlóereje ettől még nem nő? Az átlagember ebből amúgy se érez semmit, az import cikkek forintgyengülés okozta drágulását viszont mindenki megérzi.
Teljesen elhibázott volt a gazdaságpolitika, a gyenge forinttal az élén.
Amikor átvették a kormányt 2010-ben, akkor 260 Ft körül volt az euró, ez lehetne azóta még erősebb, de ha legalább tartották volna ezt, akkor most azon bánkódnánk, hogy az üzemanyag 280 Ft / literről felment 340 Ft-ra! Na bumm!! És megsúgom, se az üzemanyagra, se az élelmiszerekre nem kellett volna mindenféle árstopot bevezetni!
"Gondolok itt az extrém laza monetáris politika erőltetésére"
Mielőtt kormányra kerültek Viktorék, 10% feletti hozamokat talicskáztak haza a külföldi befektető haverok - akik az ország finanszírozói, megmentői szerepkörében tetszelegtek.
Az a korszak jobban tetszett?
Aztán jött a Sandaszemű, és a Simor kamatait levitte 1% körülre. És az összes komcsi jóslat ellenére nem omlott rájuk a gazdaság, és volt így is, aki finanszírozza a hiányt. Csak mostmár nem 10%-ba került. Félreértés ne essék, a stadionépítések sem tetszenek, a Sandaszeművel sem szimpatizálok különösképpen, de amikor Bartha Ferenc, meg Surányi, meg Bod Péter Ákos egyszerűen az ország finanszírozására fordította az aranytartalékot például, és az 60 tonnáról 5 tonnára olvadt 87-92 közt, akkor nem csak én értetlenkedtem... Nekem az a korszak pláne nem tetszett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!