Ha egy külföldön élő magyar itt kritikát mond Magyarországról, akkor azt egyesek miért szokták leosztani, hogy ne szóljon bele a magyar politikába?
Többször is észrevettem már ezt itt. Tehát, hogy egy külföldön élő személy vélekedik valamiről vagy valakiről otthoni vonatkozásban, erre valaki nekiesik, hogy mit szól bele a magyar politikába, foglalkozzon azon ország politikájával, ahol él. Meg hogy oda pofázzon, ahol adózik.
Egyrészt, szerintem mindenkinek joga van véleményt mondani akármelyik országról, és annak politikájáról, biztosra veszem, hogy az ilyen hőzöngők is szoktak véleményezni Magyarországon kívül más országokat. Meg ugye érinthetik is az otthoni dolgok, elvégre rokonok és barátok otthon lehetnek még.
Másrészt (és inkább erről szól a kérdésem), hogy ez mégis mitől lenne beleszólás, hogy elmondja a véleményét? Szerintem beleszólásnak egy adott helyen és helyzetben az olyan véleménynyilvánítást lehet definiálni, ami kihatással lehet a dolgok alakulására, későbbi történésekre. De most őszintén: Vajon hány politikus jár ide a GYK-ra? És ha esetleg jár is, mennyi eséllyel fogja a későbbi javaslatait és döntéseit az alapján meghozni, hogy mit olvas itt egyes kérdésekben vagy kommentekben külföldön élő magyaroktól? Vagy úgy általában akárkitől?
32: Rohadtul nem ez a lényeg. Most azt is mondhatnám, hogy a majmok banánt esznek. Akkor ha meglátsz egy embert banánt enni, akkor szerinted ő is egy majom?
Témánál maradva, ha egy magyar kiköltözik Japánba, akkor neked ő egy japán?
"ha egy magyar kiköltözik Japánba, akkor neked ő egy japán?"
Mért, szerinted kínai?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!