A pedagógusok jelenleg 203 - 397 ezer nettót keresnek/ kereshetnek. Mennyire reális, mennyi lenne a reális és arányos, elfogadható?
Tudod kérdező, erre van egy régi vicc aminek a vége a lényeg:
"Járni ugyan járna, csak jutni nem jut!"
Miért ne lenne jogos egy 2 milliós fizetés egy pedagógusnak? Miért húzod meg a határt 600 nettónál?
Azért mert te is tudod hogy az ki is kell fizetni és neked kell azt adó formájában a kasszába betenni.
Ha a jelenlegi jövedelmük dupláját kapnák az sem lenne sok.
A kérdés az, hogy a meglevő lehetőség mire elegendő. Erre mondta a kormányzat, hogy most 10% emelésre, ha lesz több pénz pl. az uniós forrásokból vagy mert a kiadások csökkenek a háború végével, a szankciók megszüntetésével, akkor ennek 2-3-szorosa is lehetne.
"vagy mert a kiadások csökkenek a háború végével, a szankciók megszüntetésével, akkor ennek 2-3-szorosa is lehetne."
Amíg nem volt háború és szankciók addig akkor miért nem volt akár ennek a 2-3-szorosa is? Volt az a tíz bő esztendő...
Először a 400-600 lehetőségre szavaztam, aztán jobban belegondoltam, hogy az orvosok átlagbére ennek minimum a duplája. Úgy vélem, a gyógyítás után az emberek tanítása a legnemesebb, legfontosabb feladat az életben. Ezért én a tanárok bérét is olyan mértékben emelném, mint az orvosokét.
Ha egy orvos 1 milliót visz haza, a tanár vigyen haza minimum 6 ezret.
"Egy rendőr, pénzügyőr, meg tűzoltó ( nem vezetőkre gondoltam) nettó 200-300 között keres..."
Ezért keressen mindenki keveset, ez így logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!