Miért nem látok cigányt dolgozni?
Az ország 10 millió fős lakosságból 400-700 ezer cigány.
Mégsem látok cigány eladót, nem látok cigány benzinkutast, nem látok cigány borászt, nem látok cigány tanárt, és még lehetne sorolni.
Még ha annyira rossz a szemem, akkor is látnom kéne cigányt valamilyen munkahelyen.
Csak nem azért van ez így, mert a cigányok (igen, a fent leírtak miatt általánosítok) nem akarnak dolgozni?
Egyszer láttam a tévében egy cigány tanárnőt. Már nem tudom, hogy melyik műsorban készítettek vele riportot.
Láttam már cigányokat közmunkán. Mondjuk nem dolgoztak, csak egy fa árnyékában hűsöltek, rádiót hallgattak.
Hogy személyesen dolgozó cigányt láttam-e már valaha?
Nem emlékszem.
életemben eddig kettő cigányt láttam dolgozni: az egyik burkoló volt, dolgozott is a lakásomban, semmi kifogásom nem volt ellene. lehetett vele értelmes dolgokról beszélgetni.
a másik egy parkolóőr volt.
biztos van rajtuk kívül jópár, de sajnos a többség segélyből meg lopásból él...
Láttam dolgozó cigányt. Láttam egyetemista cigányt. Láttam cigány eladót, informatikust.
Aki nem akarja, nem is fogja meglátni őket.
én a jobbikra szavaztam, egyetértek a politikájukkal, viszont láttam már:
- buszsofőr cigányt (3at is)
- kőműves cigányt
- burkoló cigányt
- szobafestő cigányt
- az egyik kollégám is cigány (irodaházban, irodában munkatárs, tehát nem takarító)
- mcdonaldsban kiszolgáló cigányt
- mcdonadsban takarító cigányt
hirtelen ennyi jut eszembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!