Miért nem látok cigányt dolgozni?
Az ország 10 millió fős lakosságból 400-700 ezer cigány.
Mégsem látok cigány eladót, nem látok cigány benzinkutast, nem látok cigány borászt, nem látok cigány tanárt, és még lehetne sorolni.
Még ha annyira rossz a szemem, akkor is látnom kéne cigányt valamilyen munkahelyen.
Csak nem azért van ez így, mert a cigányok (igen, a fent leírtak miatt általánosítok) nem akarnak dolgozni?
Mondom az alternatívákat, tessék választani!
-nem találok a képzettségemnek megfelelő munkát
-semmilyen munkát nem találok
-rászista a főnök
-rokkantnak születtem
-kiskorú: magániskolába járok
-bolond lennék 80-ért dolgozni, mikor 70-em van segélyből
-Nemá', minden reggel felkelni...
-mi az a munka?
És így tovább, a kimerülésig.
Ja és így igazságos: Minden tiszteletem a kivételnek, aki tisztességesen él és dolgozik.
16:00 és szerinted nem kevés egy kicsit ahhoz képest, amennyien élnek az országban?
Csak azért kérdezem mert rögtön jössz itt a "hülye jobbikos" dumáddal
Igazad van. A kábé 500.000 cigányból jó ha van 50.000 cigány aki becsületesen dolgozik,és jó emberek..Az arány nem is olyan rossz ha belegondolsz,hogy közel 10 milliós magyarból kábé 2-3 millió dolgozik..Itt is van arány..
Egyébként nekem van vannak cigány ismerőseim akik dolgoznak.Sőt a sógornőm aki cigány lány egyetemen tanul..A barátnőm cigány(na igen 20 éve nem volt ilyen utálat a cigányok miatt) ő egy irodában dolgozik vezető beosztásban..
Láttam már bolti eladót is,és benzinkutast is..
Tény és való,hogy a legtöbb cigány hülye lesz dolgozni amikor segélyként is megkapja azt a pénzt,és esténként amúgy is dolgoznak eleget..Azért gondolj bele,milyen sok időbe,munkába,erőbe,és energiába telik,hogy felszedjék egy éjszaka alatt a vasút síneket,hogy utána pár ezerét eladják..(ennyi erővel becsületesen is elmehetne dolgozni)
De az is tény,hogy sok fehér ember között is vannak léhűtő semmirekellőek,akik szintén a segélyekre mennek,és 80.000 forintért inkább a bal oldalára fordul az ágyban...
Harmadéves joghallagtó vagyok, cigány származású. Amikor nappalin tanultam személyesen ismertem az egyetemről 4 cigánylányt. Most levelezőn egyről tudom konkrétan hogy cigány. Megjegyzem egyikünkről sem mondják meg, hogy cigányok vagyunk,ha ebből indulok ki, akkor elképzelhető,hogy vannak páran még a felsőoktatásban,de miután senki sem egy "cigányszakértő" nyilván nem feltétlenül veszik észre a származását.
A párom rádiós műsorvezetőnek tanul, reméljül sikerrel.
Az egyik barátom kommunikáción végzett tavaly,idén elkezdte a jogot. A zeneművészein vagy a Zeneakadémia különleges tehetségei között is rálelhetsz cigányokra.
Az aréna pláza tele volt a múlt héten cigány biztonsági őrökkel. A mekibe is láttam már párat. Az egyik ismerősöm eladónő,de nem látszik rajta, a nagynéném óvodában konyhás, a másik nagynéném takarít, apám taxis. Ismerek burkoló cigányokat is,ők rendszeresen dolgoznak. És nemegyszer láttam segédmunkásokat. Távoli rokonaim az ázisa centerben dolgoznak. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!