Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem látok cigányt dolgozni?

Miért nem látok cigányt dolgozni?

Figyelt kérdés

Az ország 10 millió fős lakosságból 400-700 ezer cigány.

Mégsem látok cigány eladót, nem látok cigány benzinkutast, nem látok cigány borászt, nem látok cigány tanárt, és még lehetne sorolni.

Még ha annyira rossz a szemem, akkor is látnom kéne cigányt valamilyen munkahelyen.

Csak nem azért van ez így, mert a cigányok (igen, a fent leírtak miatt általánosítok) nem akarnak dolgozni?

2010. szept. 27. 15:52
1 2 3 4 5
 11/43 doboszoli ***** válasza:
65%

Mondom az alternatívákat, tessék választani!

-nem találok a képzettségemnek megfelelő munkát

-semmilyen munkát nem találok

-rászista a főnök

-rokkantnak születtem

-kiskorú: magániskolába járok

-bolond lennék 80-ért dolgozni, mikor 70-em van segélyből

-Nemá', minden reggel felkelni...

-mi az a munka?

És így tovább, a kimerülésig.

Ja és így igazságos: Minden tiszteletem a kivételnek, aki tisztességesen él és dolgozik.

2010. szept. 27. 16:02
 12/43 A kérdező kommentje:

16:00 és szerinted nem kevés egy kicsit ahhoz képest, amennyien élnek az országban?

Csak azért kérdezem mert rögtön jössz itt a "hülye jobbikos" dumáddal

2010. szept. 27. 16:03
 13/43 anonim ***** válasza:
24%
Damon Hill egy magányos farkas a politika világába.
2010. szept. 27. 16:03
 14/43 doboszoli ***** válasza:
56%
Azért tisztelni kell a véleményét! Egy határig...
2010. szept. 27. 16:06
 15/43 anonim ***** válasza:
95%
Talán mert nem veszik fel őket dolgozni,legfeljebb nagyon ritka esetben.Ez valahogy úgy van,hogy mindenki szívesen látná őket dolgozni,de munkát nem szívesen adna nekik egyik sem....Az értelem tetőfoka,nemde?
2010. szept. 27. 16:09
 16/43 A kérdező kommentje:
16:09 igen, sajnos az a rengeteg cigány mérnök és cigány tanár lassan éhenhal...
2010. szept. 27. 16:10
 17/43 anonim ***** válasza:
85%
Én esküszöm láttam már!!! Most tom nem hiszi el senki, de láttam. Na jó munkásruhában már biztos, hogy láttam.
2010. szept. 27. 16:13
 18/43 anonim ***** válasza:
66%

Igazad van. A kábé 500.000 cigányból jó ha van 50.000 cigány aki becsületesen dolgozik,és jó emberek..Az arány nem is olyan rossz ha belegondolsz,hogy közel 10 milliós magyarból kábé 2-3 millió dolgozik..Itt is van arány..

Egyébként nekem van vannak cigány ismerőseim akik dolgoznak.Sőt a sógornőm aki cigány lány egyetemen tanul..A barátnőm cigány(na igen 20 éve nem volt ilyen utálat a cigányok miatt) ő egy irodában dolgozik vezető beosztásban..

Láttam már bolti eladót is,és benzinkutast is..

Tény és való,hogy a legtöbb cigány hülye lesz dolgozni amikor segélyként is megkapja azt a pénzt,és esténként amúgy is dolgoznak eleget..Azért gondolj bele,milyen sok időbe,munkába,erőbe,és energiába telik,hogy felszedjék egy éjszaka alatt a vasút síneket,hogy utána pár ezerét eladják..(ennyi erővel becsületesen is elmehetne dolgozni)

De az is tény,hogy sok fehér ember között is vannak léhűtő semmirekellőek,akik szintén a segélyekre mennek,és 80.000 forintért inkább a bal oldalára fordul az ágyban...

2010. szept. 27. 16:15
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Harmadéves joghallagtó vagyok, cigány származású. Amikor nappalin tanultam személyesen ismertem az egyetemről 4 cigánylányt. Most levelezőn egyről tudom konkrétan hogy cigány. Megjegyzem egyikünkről sem mondják meg, hogy cigányok vagyunk,ha ebből indulok ki, akkor elképzelhető,hogy vannak páran még a felsőoktatásban,de miután senki sem egy "cigányszakértő" nyilván nem feltétlenül veszik észre a származását.

A párom rádiós műsorvezetőnek tanul, reméljül sikerrel.

Az egyik barátom kommunikáción végzett tavaly,idén elkezdte a jogot. A zeneművészein vagy a Zeneakadémia különleges tehetségei között is rálelhetsz cigányokra.

Az aréna pláza tele volt a múlt héten cigány biztonsági őrökkel. A mekibe is láttam már párat. Az egyik ismerősöm eladónő,de nem látszik rajta, a nagynéném óvodában konyhás, a másik nagynéném takarít, apám taxis. Ismerek burkoló cigányokat is,ők rendszeresen dolgoznak. És nemegyszer láttam segédmunkásokat. Távoli rokonaim az ázisa centerben dolgoznak. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2010. szept. 27. 16:16
 20/43 anonim ***** válasza:
72%
az állam, a magyarok és a cigányok is tehetnek róla, hogy ilyen a cigány kultúra.
2010. szept. 27. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!