Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok miért sztrájkolnak...

A tanárok miért sztrájkolnak ma is, mikor tegnap jelentettek be egy jelentős bérkompenzációt?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem, miért hisztiznek tovább.
2022. okt. 14. 08:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Amit a Gulyás Gergely mondott, hogy 2025-ben bruttó 777.673 Ft is lehet a tanárok ÁTLAGbére. Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy az átlagba beletartozik az, az egyetemi (kutató)tanár is, aki pl.: 20+ éve oktat! Jelenleg a pedagógusi bértábla szerint az egyetemet végzett 30+ éve oktató (PhD fokozatos) kutatótanároknak van bruttó 4-500ezer környékén a fizetésük. A mesterpedagógusok maximális fizetése jelenleg bruttó 416.150 Ft. Azaz 2025-ben egy általános iskolai vagy középiskolai/gimnáziumi tanár bére nem lesz sokkal magasabb. Főleg a pályakezdő tanároké, akik egyetem helyett "csak" főiskolát végeztek. A jövőre történő 20%-os (bruttó) emelés, szintén az átlagbér emelése. Azaz a kezdő (azaz Gyakornok) és Pedagógus I. fokozatú tanárok nettó fizetésén nem lesz nagy változás így sem. Ugyanolyan nevetségesen keveset fognak keresni. Az infláció pedig tovább fog nőni.
2022. okt. 14. 09:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még kifelejtettem azt, hogy akkor lesz emelés, HA megegyeznek az EU-val. Ugye sok itt a HA.
2022. okt. 14. 09:34
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12, tudod hol van a legtöbb HA?

Ahol a kövérek oldalba bökik egymást és a markukba röhögnek, hogy "ezt is bekalják, HAHAHAHAHAHA"

Bocs:D

2022. okt. 14. 09:47
 14/15 anonim ***** válasza:
13) Kövérék?
2022. okt. 14. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:
14, a nem kövérék, hanem kövérek. Képi sík a hatalommal bírókra.
2022. okt. 14. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!