Kinek kell megfizetni a népszámlálás elmúlasztásáért járó büntetést?
Ugye lakásokra küldik a népszámllást, annak kell kitöltenie aki ott lakik.
De ha ez nem történik meg, és a számlálókat sem engedik be, akkor elvileg jár a büntetés. De kit köteleznek a megfizetésére?
Úgy képzelem az ingatlan tulajdonosát, hisz.. ki mást tudnának? Vagy hogy van ez?
1-es Jó lenne de biztos kiderítik ki van bejelentve arra a lakcímre ahova kiküldik és akkor már meg is van.Kapja a levelet hogy fizess adós,ennyi.
Nem értem miért kell ezért valakit büntetni de mindegy.Ilyen nem volt előtte vagy én nem hallottam róla.Üres a kassza és ezért lehet most ez az újabb butaság.
3, deee az nem működne, hiszen egyrészt a választások óta nem kötelező oda bejelentv elenned ahol laksz, másrészt meg aki külföldön él 12 hónapja, az ő részére nem kell kitölteni, mégsem feltétlen köteles kijelentkezni a magyar lakcíméről, tehát neki nem is kell szerepelnie a népszámlálásban, mégis be van jelentve vhova.
Pl nálunk is be van jelentve egy rokon és egy ismerős, de mindkettőnek van saját otthona és ott töltik ki.
Szóval a bejelentést kétlem, hogy alapul vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!