Igaza van Polt Péternek, hogy a korrupció mértéke Magyarországon nem tér el az EU-s átlagtól?
Nyugaton azé nehezen lehet elképzelni, hogy a doktor admirális generális házának sakrába egy böhöm stadion leledzik, egyik napról a másikra és még csak nem is bssz senkinek sem a csőrét...
a pöpp cuki majorságáról már nem is beszélve
Szerintem még azt sem éri el.
Csak a fősodratú médiában a baloldali meg liberális politikusok ügyei nem nagyon szoktak megjelenni, míg ha egy jobboldaliról van szó az igen. Ahogy ha nálunk van egy ügy azt azonnal a kormány nyakába teszik, akkor is ha semmi köze nem volt hozzá egy kormánypártinak sem, hanem szimpla köztörvényes bűncselekmény történt.
A lényeg ez: "nem szabad összekeverni a korrupció mértékének szubjektív megítélését és az ezeken alapuló felméréseket és a korrupciós helyzetet bemutató objektív adatokat."
Amit lobogtatni szoktak, hogy jaj milyen korrupt is Magyarország, annak nincsen valós, objektív alapja. A neve is ez: Korrupció ÉRZETI Index. Ami nem azt jelenti, hogy ekkora a korrupció, hanem hogy aki válaszolt az ekkorának érzi/feltételezi.
Egyébként igen. Csak az ember - már aki - szereti a saját problémáit jóval nagyobbnak feltüntetni mindenkiénél.
Érdekességképp, az elmúlt évtizedekben több külföldi országban is éltem életvitelszerűen, Anglia, Németország és Svédországban is lehúztam két évet, és a helyiek mindegyik helyen ugyanúgy szentül meg voltak győződve róla hogy az ő vezetőik a legkorruptabbak és legalkalmatlanabbak, hogy ennyit soha senki más nem lopott mint ők, és hogy náluk rekordmagas adókat szednek, mint ahogy itt egyesek ugyanezeket hajtogatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!