A magyarországi élelmiszerláncok zsidó befektetési érdekkörökhöz tartoznak?
Azt nem tudom, hol lehet a tulajdonosokat megnézni, azért kérdezem.
na jó nyertél, kiégetted az agyam, erre nincs több kapacitásom.
A kijelentésed kiírásánál említhetted volna kommentben, hogy a kérdöjelet csak a rendszer miatt tetted oda.
A multik diktálják az árakat, senki sem fogja olcsóbban adni, ha a legtöbb üzletben háromszorosára emelték az árat.
Ott van például a kenyér, szerettem a Sparos Réka kenyerét, ez egy rozsos félkilós cipó, háromszázvalamennyiért is drága volt, de cukros vagyok, így ebből egy-egy szeletkét ehettem azért, most meg 1099 Ft. Fél kiló kenyér!
Mégis, ennek mi köze a háborúhoz, vagy ahhoz, hogy a kormány 10-20% ot devalválta a Forintot?
Ez nyilván a Spar aljas nyerészkedése.
Lényegében engem nem pont a zsidók érdekelnek, csak keresem a magyarázatot, mert esetleg azt is elképzelhetőnek tartom - bár ez már tényleg meredeknek tűnik -, hogy az EU áll rajtunk bosszút, mert megint nemzeti kormányt választottunk és rebelliót akar szítani azzal, hogy aljasul kiéheztet minket, esetleg még az is megeshet, hogy az élelmiszerláncoknak kompenzációt fizetnek a drasztikus forgalomkiesésért, csak hogy népfölkelést generáljanak, amivel a kormány megbuktatását céloznák, hogy egy ellenzéki váltást kierőszakoljanak.
Holland székhelyű a Spar, meg a legtöbb multi (talán mind) szintén nyugati érdekeltség.
Ez még megmagyarázná az iszonyatos két, háromszoros élelmiszer drágulást esetleg.
"semmi köze a háborúhoz" - azt leszámítva, hogy Európa legnagyobb gabonaimportőre Ukrajna volt és kvára elmaradt az idei termelés.
És látom, rossz vagy összefüggések megtalálásában, úgyhogy segítek: a kenyeret gabonából csinálják.
Magyarország gabonaexportőr.
Mellesleg nem drágult a világpiacon sem a gabona ára a három, négyszeresére.
Az olyan országokban, mint mi, gyakorlatilag semmivel, vagy tíz, tizenöt százalékkal maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!