Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ez nem megalázó a...

Szerintetek ez nem megalázó a magyar fiatalok számára?

Figyelt kérdés
Ahhoz, hogy felfegyék államílag támogatottra, rengeteg mindennek kell teljesülni, de ez mellég még aláíratják vele azt, hogy annyi évet le kell dolgoznia itt, amennyit tanult. Vagy fizesse a szülő (lehetetlen). Vagy ott vannak a diákhitelek, amivel örökre eladósítják őket... Mi a megoldás? Nagyon el vagyok keseredve.

2022. okt. 11. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Rengeteg mindennek? Nalunk anno mindenki kivetel nelkul allamilag tamogatott volt. Ha meg ki alarsz menni külföldre, akkor kimész, és két havi fizudból törleszted a tandíjat.
2022. okt. 11. 19:48
 2/10 Molyember ***** válasza:
0%
Munka mellett kell tanulni. Esetleg a diploma után elhúzni külföldre, és az ottani fizetésből visszafizetni a tandíjat.
2022. okt. 11. 19:48
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Én is aláírtam, de a német fizetésből könnyen vissza tudtam fizetni. :)
2022. okt. 11. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
Én a felsőoktatást letöltött katonai szolgálathoz kötném. Anélkül kizárólag kozmunkásként lenne engedélyett foglalkoztatni a pávakölköt.
2022. okt. 11. 19:52
 5/10 anonim ***** válasza:
98%

Én is aláírtam anno, de fél havi osztrák fizum volt visszafizetni.

Tehát még nekem is fizetni kellett, de én is azt mondom, nem annyira igazságtalan mint amilyennek látszik. Én se Magyarországot választottam életteremnek, nem oda fogok adózni. De 18 évesen még nem voltam elég érett ahhoz, hogy egyedül kimenjek külföldre élni. De mégis legalább haladni tudtam, a magyar diplomám az osztrákokat jobban érdekelte mint a magyar munkaadókat, akiket teljesen hidegen hagyott a sok éves befektetett munkám, a szakmára való rálátásom bizonyítéka.

2022. okt. 11. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a diákhitel nem adósít el, HA csak a tandíjra veszed fel.

Másrészt pedig (isten mentsen meg, hogy fideszes legyek), de szerintem ezzel nincs semmi gond. Külföldről úgy is könnyen vissza tudod fizetni, ha netán kimennél (és legalább nem veszik el a rád szánt tandíj), ha pedig itthon maradsz akkor úgy is mindegy nem?

Harmadrészt pedig itthon nagyon egyszerű bekerülni államira, kivétel tipikusan nehéz és keresett szakokra, mint pl az orvos, jogász, stb. Legfeljebb nem ELTE-re megy valaki, hanem pl SZTE-re, de attól az ugyan úgy diploma és itthon se nagyon érdekli a munkáltatókat, külföldön pedig pláne nem...

2022. okt. 11. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

én felvettem a diákhitelt, és kamatozik valami 2%-ot forintban, miközben az infláció és az euróárfolyam szépen eszi :)

kinek mit intézett a kormánya

2022. okt. 11. 20:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi gond nincsen azzal, hogyha már az adófizetők pénzéből tanulunk akkor ha kimegyünk külföldre akkor vissza kell fizetni.

Arról nem is beszélve, hogy nekem a 12 félév kb 5 millió forint és 20 évem van arra hogy ledolgozzak 5 évet vagy kifizessem.

Még ha követi a hivatalos inflációt akkor is mire oda jutok hogy ki kell fizetni addigra elinfálódott az összeg egy nagy része.

Ha meg random itt vagyok 5 évig akkor le van tudva a dolog.

Nálunk legalább ingyenes az egyetem és nem vagyunk akkora - ban mint az amcsik ahol közel 100000 dollárt kell egyetem után visszafizetni

2022. okt. 11. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi?? Mit kell tenni az állami ösztöndíjért??? Semmit. Konkrétan semmit. Szaktól függ, hogy hány jelentkező van adott számú helyre. De ez a te döntésed. Mehetsz fizikusnak, oda kb garantált az állami ösztöndíj, mert kevés a jelentkező.

Vagy dolgozz egyetem előtt/közben. A hiteleket gyorsan vissza lehet fizetni, ha az egy piacképes szak.

Ha ki akarsz menni külföldre akkor meg pláne gyorsan megtérül.

Valóban, ha nincs rá pénzed és nem is megtérülő befektetés, plusz az állami határát se éred el, akkor érdemes elgondolkodni

2022. okt. 12. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#7: Jelenleg 5% a kamat, viszont az infláció 20%, úgyhogy valóban, egyre kevesebbet ér.
2022. okt. 12. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!