Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van a családtámogat...

Mi értelme van a családtámogatásoknak amikor a mai világban már az lett a normális, hogy a legtöbb embernek nincs gyereke? Kb. csak a legszegényebb réteg él még nagycsaládba.

Figyelt kérdés

A családtámogatások csak inflációt gerjesztenek, mivel ingyen pénz és minden állam által nyújtott ingyen pénz inflációt okoz. Részben ezért 425 forint már egy Euro.

Szóval gazdaságilag nagyon rosszak, de egyáltalán nem születik több gyerek tőle. Én 32 éves vagyok de az ismerőseim túlnyomó része gyerektelen és ez is a normális. Nem a kommunizmusban élünk már, nagyon megváltozott a világ. A kommunizmusban azért volt mindenkinek gyereke mert egyszerűen nem volt más, nihil volt. Csak meló volt és utána bámulhattad a 4 falat, semmi más nem volt csak a munka. A mai világ meg nagyon ingergazdag lett és felpörgött, egyszerűen azért nem vállal gyereket szinte senki a romákon kívül, mert túl nagy lemondással jár, túl sok mindenről maradsz le ha a gyerekes életet választod.

A Fidesz miért erőlteti a "családbarát" politikáját? Miért nem fogadja el inkább a fiatalok döntését? A világ amúgy is borzalmasan túlszaporodott, 8 milliárdan vagyunk már és a Föld pusztul emiatt.

2022. okt. 9. 20:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
68%

"Nem a kommunizmusban élünk már, nagyon megváltozott a világ. A kommunizmusban azért volt mindenkinek gyereke mert egyszerűen nem volt más, nihil volt."

Én úgy tudom, hogy azokban az országokban is születtek/születnek gyerekek, ahol soha nem volt kommunizmus (mellesleg nálunk sem volt, kevered a szocializmussal). A Nyugat-Európai államok vajon hogy maradtak fenn évszázadokon keresztül (ráadásul folyamatosan emelkedő népességszámmal)? Aztán az ezredforduló környékén megfordult a trend és elkezdtek fogyni, köszönhetően a liberális, egoista propagandának.

2022. okt. 9. 23:22
 22/22 anonim ***** válasza:
87%

#21 Én úgy tudom, hogy statisztika szerint inkább a fogamzásgátlás elérhetővé válásával és a nők továbbtanulásával van összefüggésben a gyerekszám csökkenése. Valószínűleg ha tudod, hogy két-három gyereket nagy valószínűséggel fel tudsz nevelni, akkor nem fogsz hatot szülni, ha van rá lehetőséged, mert a "legjobbat akarod a gyerekeidnek".

Továbbá, ha a nőt nem a férfinak kell eltartania, hanem ő is tud dolgozni, míg a férfi is képes ellátni a háztartást és nem néz rá senki ufóként, ha nincs felesége, akár egy rossz házasságban, akkor nem feltétlenül akar annyira megházasodni senki.

Mondjuk mondhatjuk ezt tényleg egoizmusnak, de gondolom, hogy nem erre gondoltál?

2022. okt. 9. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!