Mi abban a logika, hogy közpénzből támogatunk vallási egyházakat?
5, 9.
Hát ne lássanak el. A pénzt adják célzottan annak, aki majd ellátja azt a közfeladatot, de egyéb tevékenység nélkül.
"Kár, hogy minden vallás a maga urát dicséri csak. Össze kéne benneteket ereszteni egy zárt szobába, aztán beszéljétek meg, hogy melyik az igazi. Valami hiba van ugyanis a rendszerben, nem lehet 150 egy igaz isten."
Mindegyik ugyanazt :)
Csak másként.
Tisztában vagyok vele, hogy Allah, a Ki, az Úr, stb. ugyanaz, csak hiszem, hogy a katolikus hitem áll a legközelebb az igazsághoz.
Emberek vagyunk, tehát képtelenek vagyunk megérteni valakit, aki végtelen. A saját kultúrkörünk szerint próbáltuk leképezni, mert emberiség szinten érezzük, hogy van valaki, aki több, mint mi.
Én így látom. Nekem nem ellenségem más vallás híve.
13.
Hiba a mátrixban, hogy nemcsak egyistenhívö vallások vannak ám.
"Hiba a mátrixban, hogy nemcsak egyistenhívö vallások vannak ám."
Nincs hiba :)
Átfogalmazom: a több istent hívő vallások is valójában ugyanabban hisznek. Ezt próbálom elmagyarázni akkor, mikor a saját kultúrkörünkbe integrálva keressük (mármint az emberiségre vonatkozik a többesszám) a magyarázatát a világ teremtésére, az élet értelmére, és olyan fogalmakra, amikre a tudománynak nincs és nem is lesz válasza. A tudomány a világ keletkezésének hogyanjával foglalkozik, a vallás a miértjével.
Egyébként tudnál mondani egy ma is aktívan megélt vallást, amely több isten hívő? A hinduizmus elég ismert, de a több isten ott egy nagy egész része, így a több isten is annak az egynek a megnyilvánulása.
" És hogy választ kapjanak azok, akik nem értik, mit tartok ezen igazságtalannak: az én személyre szabott, mások számára haszontalan hobbimat sem támogatja senki, nekem viszont kötelességem mások f@szságait dotálnom, ha akarom, ha nem!"
Jogos! Nekem nincs rákos ismerősöm, ne támogassuk a rákosoakt se. Nincs földem, nem kell a földművelőket sem támogatni. Nincs autóm, szerintem túl sok a kedvezmény a lakossági benzinen. Nem érdekel a foci, ne költsünk rá pénzt. Legyen minden úgy, ahogy nekem tetszik, ez lenne végre igazán igazságos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!