Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi abban a logika, hogy...

Mi abban a logika, hogy közpénzből támogatunk vallási egyházakat?

Figyelt kérdés
Tehát azoknak a pénzéből akik nem rabjai annak a vallásnak milyen alapon tartunk fent egyházakat nem értem. Mikor valaki esküszik vagy meghal az külön pénzbe kerül ha igénybe veszi egy pap szolgálatait a ceremóniához, tehát még ennyit sem kapunk. Akkor miért fizetünk mi akik nagy többségben vagyunk és nem kapunk attól az egyháztól semmit?
2022. okt. 8. 17:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%
Semmi értelme a valás egy hobi csak jár utána pénz de birom a sok valásost valyon amikor be menek a templomba tudják hogy, nem isten tartja fent az épületet nem hiszem.Meg nagy részbe azért marat fenta keresztény valás mert nem nyomják el a nőket.Ha rabszolgák lenének mint a többi helyen ahol nincs kereszténység itt se lenne annyi valásos nénike.Meg most lesz megint félmillio munkanélküi ott volt a kamu covid is ilyenkor isten gondolom nem néz ide vagy ennyi tönkre ment emberen ö se tud segiteni :)
2022. okt. 8. 21:53
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

5, 9.

Hát ne lássanak el. A pénzt adják célzottan annak, aki majd ellátja azt a közfeladatot, de egyéb tevékenység nélkül.

2022. okt. 8. 21:53
 13/25 anonim ***** válasza:
55%

"Kár, hogy minden vallás a maga urát dicséri csak. Össze kéne benneteket ereszteni egy zárt szobába, aztán beszéljétek meg, hogy melyik az igazi. Valami hiba van ugyanis a rendszerben, nem lehet 150 egy igaz isten."

Mindegyik ugyanazt :)

Csak másként.

Tisztában vagyok vele, hogy Allah, a Ki, az Úr, stb. ugyanaz, csak hiszem, hogy a katolikus hitem áll a legközelebb az igazsághoz.

Emberek vagyunk, tehát képtelenek vagyunk megérteni valakit, aki végtelen. A saját kultúrkörünk szerint próbáltuk leképezni, mert emberiség szinten érezzük, hogy van valaki, aki több, mint mi.

Én így látom. Nekem nem ellenségem más vallás híve.

2022. okt. 8. 23:51
 14/25 anonim ***** válasza:
55%

13.

Hiba a mátrixban, hogy nemcsak egyistenhívö vallások vannak ám.

2022. okt. 9. 10:58
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

"Hiba a mátrixban, hogy nemcsak egyistenhívö vallások vannak ám."

Nincs hiba :)

Átfogalmazom: a több istent hívő vallások is valójában ugyanabban hisznek. Ezt próbálom elmagyarázni akkor, mikor a saját kultúrkörünkbe integrálva keressük (mármint az emberiségre vonatkozik a többesszám) a magyarázatát a világ teremtésére, az élet értelmére, és olyan fogalmakra, amikre a tudománynak nincs és nem is lesz válasza. A tudomány a világ keletkezésének hogyanjával foglalkozik, a vallás a miértjével.

Egyébként tudnál mondani egy ma is aktívan megélt vallást, amely több isten hívő? A hinduizmus elég ismert, de a több isten ott egy nagy egész része, így a több isten is annak az egynek a megnyilvánulása.

2022. okt. 9. 11:37
 16/25 anonim ***** válasza:
55%
Azért kell rá költeni mert a vallás a kultúránk része.Az egyházak végeznek oktatási,betegellátási,szociális feladatokat nem csak a vallási tevékenységre korlátozódik a feladatuk.
2022. okt. 9. 12:02
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
Aki nem házasodik egyedül él mi köze a valáshoz semmi még is le huzák adóval.
2022. okt. 9. 20:25
 18/25 anonim ***** válasza:
Minden porcikám tiltakozik ez ellen nekem is, de érdemit nem tudok ellene tenni - azon kívül, hogy hol nyíltan, hol burkoltan dühöngök ezen az igazságtalanságon. És hogy választ kapjanak azok, akik nem értik, mit tartok ezen igazságtalannak: az én személyre szabott, mások számára haszontalan hobbimat sem támogatja senki, nekem viszont kötelességem mások f@szságait dotálnom, ha akarom, ha nem! Nekem pl. a rádióamatőrködés a hobbim! Csodával határos módon nem tette még fel senki a kezét annak okán, hogy szeretné finanszírozni a hobbimat, - pedig eléggé költséges hobbi ez is és több értelmét látom, mint bármilyen egyházba csak egyetlen fillért is ölni!
2022. okt. 9. 21:17
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

" És hogy választ kapjanak azok, akik nem értik, mit tartok ezen igazságtalannak: az én személyre szabott, mások számára haszontalan hobbimat sem támogatja senki, nekem viszont kötelességem mások f@szságait dotálnom, ha akarom, ha nem!"

Jogos! Nekem nincs rákos ismerősöm, ne támogassuk a rákosoakt se. Nincs földem, nem kell a földművelőket sem támogatni. Nincs autóm, szerintem túl sok a kedvezmény a lakossági benzinen. Nem érdekel a foci, ne költsünk rá pénzt. Legyen minden úgy, ahogy nekem tetszik, ez lenne végre igazán igazságos!

2022. okt. 9. 21:21
 20/25 anonim ***** válasza:
Pontosan!
2022. okt. 9. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!