Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi abban a logika, hogy...

Mi abban a logika, hogy közpénzből támogatunk vallási egyházakat?

Figyelt kérdés
Tehát azoknak a pénzéből akik nem rabjai annak a vallásnak milyen alapon tartunk fent egyházakat nem értem. Mikor valaki esküszik vagy meghal az külön pénzbe kerül ha igénybe veszi egy pap szolgálatait a ceremóniához, tehát még ennyit sem kapunk. Akkor miért fizetünk mi akik nagy többségben vagyunk és nem kapunk attól az egyháztól semmit?
2022. okt. 8. 17:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
22%

Ez ilyen néphülyítés, meg a jobboldaliság miatt van.

Ha rajtam múlna betiltanám a vallásokat, mert homofóbok és transzfóbok. Ezek helyett kizárólag az Ateista Humanizmusban lenne szabad hinni.

2022. okt. 8. 17:54
 2/25 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván ha neked ez így nem tetszik akkor legközelebb arra a pártra szavazzál aki ezt másképp csinálja úgy ahogy te szeretnéd.
2022. okt. 8. 17:54
 3/25 anonim ***** válasza:
40%

Pénzszivattyú, semmi más ne gondold túl.

A fidesz így lop.

2022. okt. 8. 18:00
 4/25 anonim ***** válasza:
80%

Hát, nem vallási egyházakat problémás lenne, mivel nem léteznek.

A logika, hogy az egyházak végeznek közhasznú feladatokat. Én személy szerint, vallásos létemre (görögkatolikus) nem értek egyet egyébként a támogatással. Emiatt tűri és támogatja sok egyházi vezető ezt az undorító tolvajbandát.

2022. okt. 8. 18:01
 5/25 anonim ***** válasza:
61%

Az, hogy az egyházak részt vállalnak az oktatási, szociális és karitatív, műemlékvédelmi, kulturális és egészségügyi , stb. tevékenységekből, ellátásból, az intézményeket fenn kell tartani.

A hívők adóó állampolgárok, nekik ugyanúgy jár, mint a nem hívőknek.

Én református vagyok. Az adómból jár a református bölcsődének, óvodának, általános iskolának, középiskolának, egyetemnek a gyerekem után a fejkvóta, mint az államinak.

Ezt elvitatni káros demagógia. Inkább sajnáld a külföldről idetelepített, bomlasztó, kártékony ngo-tól, kamupártoktól, a pénzlenyúló, alibi “hajléktalanellátóktól”, stb.

2022. okt. 8. 18:02
 6/25 anonim ***** válasza:
32%

1-es!

“Ezek helyett kizárólag az Ateista Humanizmusban lenne szabad hinni.”

Amolyan demokratikusan?!

Mint Rákosi idejében, akik papokat akasztottak, börtönöztek?

Hála Istennek, amit te kinyilatkoztattál, ez a genderfasizmus is el fog tűnni, mint a hitlerizmus is.

2022. okt. 8. 18:10
 7/25 anonim ***** válasza:
0%

4-es!

Nem puszta logika, hanem tény. Te nem vagy vallásos, noha lehet, megkereszteltek.

Ha az lennél, pontosan tudnád, hogy minden, ami az emberi élet bármely szegmenséhez tartozik, jogilag is alátámaszthatóan biztosítani kell a működését.

2022. okt. 8. 18:14
 8/25 anonim ***** válasza:
32%

"Nem puszta logika, hanem tény. Te nem vagy vallásos, noha lehet, megkereszteltek."

Erről vitázhatnánk.

Hiszek Istenben, a Szentháromságban, Jézus Krisztusban, aki valóságos ember és valóságos Isten. Hiszem, hogy minden ember Isten ikonja. Hiszem, hogy eljön az Úr ítélni eleveneket és holtakat. Isten az életem ura és uralkodója. Vallom a katolikus egyház minden tanítását, mely a Szentlélektől ered, éppen ezért tökéletes.

Járok hetente templomba, rendszeresen gyónok és áldozok. Szentségi házasságban élek. A szentségek közül egyedül a betegek kenetét és az egyházi rendet nem kaptam meg, a betegek kenetét majdnem.

Hiszem, hogy a pápa Szent Péter utódja, hogy hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen.

Igaz, Orbán Viktort gazembernek tartom. Ez semmissé teszi a többit?

2022. okt. 8. 18:31
 9/25 anonim ***** válasza:
55%
Közfeladatokat látnak el, például iskolákat üzemeltetnek.
2022. okt. 8. 20:38
 10/25 anonim ***** válasza:
78%

8.

Kár, hogy minden vallás a maga urát dicséri csak. Össze kéne benneteket ereszteni egy zárt szobába, aztán beszéljétek meg, hogy melyik az igazi. Valami hiba van ugyanis a rendszerben, nem lehet 150 egy igaz isten.

2022. okt. 8. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!