A Fidesz miért áldozott fel mindent csak azért, hogy megmentsen egy nem működő családtámogatási rendszert?
Elég lenne csak eltörölni a CSOK-ot és társait, hogy a forint visszaerősödjön 300-ra, - ami mellesleg az ég világon semmi eredményt nem hozott a demográfiában, sőt még kevesebb gyerek születik azóta. Mielőtt bevezették a CSOK-ot, 300 forint volt egy Euro, a bolti kaja árak fillérek voltak, a rezsicsökkentés is fenntartható volt. Azóta van zuhanórepülésben a gazdaság. Tulajdonképpen mindent egy lapra tett fel a Fidesz, de még mindig nem mond le róla, annak ellenére hogy nem működik.
Most már ott tartunk emiatt, hogy nálunk már magasabb az infláció mint a háború sújtotta Ukrajnában, a gázárakat 7x-esére, az áram árakat 2x-esére növelték, 425 forint már egy Euro, hagyják az élelmiszerárakat elszállni az egekbe, én már alig tudom őket követni.
Miért áldozunk fel mindent a CSOK-ért, csak azért hogy bizonyos gazdagok más pénzéből vehessenek még1 lakást maguknak? Hiszen eleve gazdagnak kell lenni a CSOK-hoz.
Szerintem a CSOK a kezdeti években volt drága, most már csak simán költséges (a lakáspiaci árváltozásokat leszámítva, de az meg zéró összegű játék).
Általánosságban túlfűtött volt a magyar gazdadág, a forint pedig szándékosan volt gyenge árfolyamon tartva.
Ma már nem lehet csak úgy 300 körülre levinni. Kamatokat nincs hova emelni, igazából valami transzparens és őszinte válságkezelő tervvel kéne megnyugtatni a piacot, meg túl kéne élni a telet.
Senki nem gondolja, hogy a CSOK eltörlésétől visszaerősödne a forint 300-ra. Amúgy ez nem is lenne jó, egyből tönkre menne a magyar ipar, olyan versenyképtelen lenne az exportpiacokon. Emellett bezuhanna a magyar építőipar is.
Most komolyan azt hiszed, hogy ez egész világra kiterjedő inflációs hullám a magyar CSOK miatt van? LOL
Nem segített, de nem is ez az egyedüli oka a forint romlásának.
Egyébként szerintem ki fogják vezetni, mert nem tudják tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!