Miért hazudik a Kormány, hogy nincs pénz a tanárok fizetésének emelésére, amikor most emeltek a nyugdíjasoknak is?
Ha a 2,5 millió nyugdíjasnak tudnak most emelni 4,5%-ot, akkor a 100 ezer tanárnak hogy-hogy nem egy fillért se?
Persze tudom, a nyuggerek szavazata többet ér, ők tartják őket hatalmon.
"A vodafon nagyon nyereséges."
Ezt komolyan mondod? Megnézted az elmúlt év eredményét?
Hétmilliárdos veszteséget termelt a Vodafone | 24.hu
A lényeget elmondtad: "a nyuggerek szavazata többet ér".
Amióta komolyabban foglalkozom a politikával (kb 10 éve), rájöttem, hogy a Fidesznek soha nem volt olyan lépése, bármennyire is jónak tűnt, amivel elsősorban ne a saját zsebükre dolgoztak volna. Mindennel van valamilyen hátsó szándékuk, legyen az anyagi dolog, vagy szimplán manipuláció.
A nyugdíjas örül, pedig nincs minek, Viktorék meg elkönyvelik, hogy megtartották a nyugdíjas szavazóikat, akiket az sem háborít fel, hogy százalékos emelésről beszélünk, nem egy fix összegről, vagyis akinek alapból több jár, az többet is kap; a nyugdíjasok lenyelik, szerintem igazságtalan.
A tanárok bére más lapra tartozik, az csak szimplán szemfényvesztés, felesleges időhúzás, gyűlöletkeltés, manipulálás, hogy azért nem emelik a bérüket, mert az EU nem ad pénzt. Valójában nincs köze egyiknek a másikhoz, ráadásul nem csak a fizetésemelésről van szó, hanem az oktatás színvonalának átalakításáról is. Mert lehet több a fizetés, de ettől nem fog nőni sem a tanítási kedv, sem a tanári pálya megszerettetése.
Én mindig is ezt mondtam, és továbbra is vallom, hogy a Fidesznek soha, semmit nem szabad elhinni kellő körültekintés nélkül. Ha viszont belátunk a sorok közé, mindig fel fogjuk ismerni, hogy tulajdonképpen sosem az emberek javát szolgálják, hanem elsősorban saját maguk miatt hoznak bizonyos döntéseket.
Ha már itt tartunk: szankciós népszavazás. Mi az, ami egyértelmű? Hogy baromság ilyenről népszavazást kezdeményezni. Tudjuk, mi lesz a vége, tudjuk, milyen végeredmény fog születni, még egyelőre az nem tiszta, hogy mi a céljuk ezzel.
17, te kevered a szezont a fazonnal.
A vodafone nem mobilcég. Biztos van sajátmárkás telefonjuk is, de én még embert nem láttam akinek Vodafone márkájú telefonja lenne.
A Vodafone szolgáltatást nyújt. Telefonálás, TV és internet. Igaz, az inrastruktúrát nem vették meg hozzá, szóval az adótornyokat továbbra is bérelniük kell majd. Esetleg azzal tudnak játsznai, hogy a DIGItől bevásárolt infrastruktúrát kötik össze a VOdafone szolgáltatásával és így lesz a kezükben az egész ipar.
De nem a kütyük. Azok tekintetében a Vodafone csak viszonteladó. Nem a Samsungot vagy a Nokiát vették meg!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!