Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudik a Kormány, hogy...

Miért hazudik a Kormány, hogy nincs pénz a tanárok fizetésének emelésére, amikor most emeltek a nyugdíjasoknak is?

Figyelt kérdés

Ha a 2,5 millió nyugdíjasnak tudnak most emelni 4,5%-ot, akkor a 100 ezer tanárnak hogy-hogy nem egy fillért se?

Persze tudom, a nyuggerek szavazata többet ér, ők tartják őket hatalmon.

2022. okt. 6. 07:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%

"A vodafon nagyon nyereséges."

Ezt komolyan mondod? Megnézted az elmúlt év eredményét?

Hétmilliárdos veszteséget termelt a Vodafone | 24.hu

[link]

2022. okt. 6. 08:11
 12/21 A kérdező kommentje:
9. A Voda éves nyeresége 15 milliárd. Tehát az államnak kb 43 év múlva térül meg. És akkor még csak nullán van. "Ezerszeresen" ahogy te írod, 43 000 év múlva térül meg. Nagy üzlet.
2022. okt. 6. 08:16
 13/21 hollófernyiges ***** válasza:
96%
A rendőrök fizetésének 30%os emelésére, a Vodafon megvásárlására, a nemzeti konzultációra valahogy össze tudták kaparni a pénzt és a focisták átlagos havi fizuja is 3 millió, ami alapvetően szintén az adónkból megy. Van itt zsé, csak nem ilyen hülyeségekre mint a tanárok fizetése.
2022. okt. 6. 08:20
 14/21 anonim ***** válasza:
96%
A nyuggerek a Fidesz egyik szavazótábora, a tanárok szavazata viszont nem megvásárolható.
2022. okt. 6. 08:20
 15/21 anonim ***** válasza:
94%
12: a voda az elmúlt két évben veszteséges volt
2022. okt. 6. 08:24
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
B+ a nyereséged! Az ország mit lát ebből? Mit lát a tanár, a rendőr, vagy a tűzoltó? Egy kbsztt gazdasági társaság lett a kormányból, akiknek egyedül a profit a fontos, semmi más, de, már lassan az sincs.
2022. okt. 6. 08:32
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Tavaly válságban volt a voda, a világgazdaság miatt, de ha megnézed a trendeket vagy az aztmegelőző évi nyereségét láthatod, hogy egy ranytojást tojó tyúk a mobil iparba fektetni
2022. okt. 6. 08:33
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17: a sok hasznot hozó cégeket nem szokás eladni, hiszen sok pénzt hoz, a problémás cégeket szokás eladni
2022. okt. 6. 08:34
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A lényeget elmondtad: "a nyuggerek szavazata többet ér".

Amióta komolyabban foglalkozom a politikával (kb 10 éve), rájöttem, hogy a Fidesznek soha nem volt olyan lépése, bármennyire is jónak tűnt, amivel elsősorban ne a saját zsebükre dolgoztak volna. Mindennel van valamilyen hátsó szándékuk, legyen az anyagi dolog, vagy szimplán manipuláció.

A nyugdíjas örül, pedig nincs minek, Viktorék meg elkönyvelik, hogy megtartották a nyugdíjas szavazóikat, akiket az sem háborít fel, hogy százalékos emelésről beszélünk, nem egy fix összegről, vagyis akinek alapból több jár, az többet is kap; a nyugdíjasok lenyelik, szerintem igazságtalan.

A tanárok bére más lapra tartozik, az csak szimplán szemfényvesztés, felesleges időhúzás, gyűlöletkeltés, manipulálás, hogy azért nem emelik a bérüket, mert az EU nem ad pénzt. Valójában nincs köze egyiknek a másikhoz, ráadásul nem csak a fizetésemelésről van szó, hanem az oktatás színvonalának átalakításáról is. Mert lehet több a fizetés, de ettől nem fog nőni sem a tanítási kedv, sem a tanári pálya megszerettetése.

Én mindig is ezt mondtam, és továbbra is vallom, hogy a Fidesznek soha, semmit nem szabad elhinni kellő körültekintés nélkül. Ha viszont belátunk a sorok közé, mindig fel fogjuk ismerni, hogy tulajdonképpen sosem az emberek javát szolgálják, hanem elsősorban saját maguk miatt hoznak bizonyos döntéseket.

Ha már itt tartunk: szankciós népszavazás. Mi az, ami egyértelmű? Hogy baromság ilyenről népszavazást kezdeményezni. Tudjuk, mi lesz a vége, tudjuk, milyen végeredmény fog születni, még egyelőre az nem tiszta, hogy mi a céljuk ezzel.

2022. okt. 6. 08:39
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

17, te kevered a szezont a fazonnal.

A vodafone nem mobilcég. Biztos van sajátmárkás telefonjuk is, de én még embert nem láttam akinek Vodafone márkájú telefonja lenne.

A Vodafone szolgáltatást nyújt. Telefonálás, TV és internet. Igaz, az inrastruktúrát nem vették meg hozzá, szóval az adótornyokat továbbra is bérelniük kell majd. Esetleg azzal tudnak játsznai, hogy a DIGItől bevásárolt infrastruktúrát kötik össze a VOdafone szolgáltatásával és így lesz a kezükben az egész ipar.

De nem a kütyük. Azok tekintetében a Vodafone csak viszonteladó. Nem a Samsungot vagy a Nokiát vették meg!:D

2022. okt. 6. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!