Mit szóltok a kukás-sztrájkhoz?
https://www.youtube.com/watch?v=6ORBAK0YTrU
Vajon többet el tudnak majd érni, mint a tanárok?
8
"Jól értem, hogy ezek 300.000-400.000 nettót akarnak keresni?! Vicc."
BRUTTÓT mondtak a kukások!!!
Amúgy ha informatikus létedre sem tudtál ennek utánanézni, akkor ne panaszkodjál a fizetésedre, mert erősen túl vagy fizetve!
"Jól értem, hogy ezek 300.000-400.000 nettót akarnak keresni?! Vicc."
A vicc az, hogy alapvetően valahol ennyi kellene legyen az alap a normális megélhetéshez. És legalább a dupláját egy diplomás végzettségűnek...
Netto 400at mondott a pasi aki korabban nyilt levelet is irt.. majdnem beszartam. Egy munkaert amihez 8 altalanos eleg.
Az igaz hogy egy jo vilagban kene 3nnyit keresniuk, csak bogy ez Magyaroroszag. Ha ok 400at keresnek akkor mennyi jar egy szakkepesitett kozepfoku vegzettsegunek, 600? Egy tanarnak? 800?
Amúgy szerintem az a szomorú, hogy az ő követeléseiket is erősen ferdíti a politika és a média a 400 ezres bér emlegetésével.
Mert nyilván így min csámcsog a proli?
A kukás többet keres mint én? Hát az nem igazságos.
Csak hogy a valóság az, hogy a kukások bére BRUTTÓ 245 ezerről emelkedett BRUTTÓ 280000 Forintra. Az nettóban 163 ezerről 187 ezerre emelés.
Nem az a gondjuk, hogy nem 400 ezret keresnek, hanem az, hogy az a +24 ezer Forint "emelés" arra nem elég, hogy kompenzálja a megnövekedett rezsi és élelmiszer költségeket.
18as nem tudom mennyire ertesz a közgazdaságtanhoz.. de ha ertesz akkor tudod hogy egyreszt nem csak az elmult 12ev eredmenye az hogy alacsonyak a berek itthon. Ez 30 de inkabb 70eves dolog. Gyurcsanyek alatt sem volt nagyobb es ok sem emeltek jobban. No nem Orbanekat vedem, csak erdemes latni hogy a beremeles nem ugy mukodik hogy egyik evrol a masikra duplazgatom. Bert emelni csak a gazdasagi novekedessel parhuzamosan lehet, ha mondjuk jan 1tol mindenki beret duplaznak az meg nagyobb inflaciot generalna, hisz ha belegondolsz a vallalkozonak ketszer annyi bert kene fizetnie, vagyis kenytelen lenne arat emelni.
Tehat a beremelesek nem lehetnek elrugaszkodottak, plane nem ekkora inflacioban. Egy brutto 280as bert netto 400ra valtani orultseg. Foleg egy kukasnak akinek eleg a 8altalanos.
Persze megertem oket. Ok is tobbet akarnak keresni de ha ok 400at keresnek akkor kb ennel kevesebbet senkinek nem szabadna. Meg kene elegedniuk az inflacios emelessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!