A 20. században senkinek sem jutott eszébe kerítést építetni a határhoz ?
Én gyerekkoromban, amikor a térképet néztem azt hittem, hogy az országhatár kerítéssel van jelezve a valóságban úgy, ahogy a térképen is feltűnő színnel jelezve van a határ. Én úgy voltam vele, hogy akár drót, akár beton, de valaminek lennie kell a határnál.
Most pedig felnőtt koromban az a kérdés merült fel bennem, hogy minek volt határ jelezve akkoriban a térképen, hogyha a valóságban nem volt ott semmi ? Nem a valóságról kellett volna képet alkotni ?
Még egy dolog. Nekem azt hazudták a tanárok akkoriban, hogy a Nap áll és a Föld mozog körülötte. Erre felnőttkoromban azt látom interneten, hogy a nap is mozog, kőrözik a galaxis közepe körül.
Kicsit sokat hazudoznak a gyerekeknek.
10 méter magas betonkerítésre, vagy valami hasonlóra nem költenek, de azért 1,6 milliárdot lehet kapni a Orbántól, meg a kaszinóktól stb.
Hát nem felháborító ?
Akkoriban nem kellett kerítés, szabad volt lelőni az ellenséget.
Nem is nagyon próbálkozott senki a migrációval...
Te melyik 20. századról beszélsz? Mert fél évszázadig baromira körbe volt véve az ország... nem is volt tőle boldog senki...
"Még egy dolog. Nekem azt hazudták a tanárok akkoriban, hogy a Nap áll és a Föld mozog körülötte. Erre felnőttkoromban azt látom interneten, hogy a nap is mozog, kőrözik a galaxis közepe körül."
A dolog relatív. A Földhöz képest a Nap lényegében áll. És miután abban az iskolában - ahol a szocializmusról sem tanultál semmit - nem a csillagászat végpontjait hivatottak bemutatni, elég ha a naprendszert úgy ahogy vágod, ott fölösleges belemenni olyan részletekbe, hogy a Nap is kering, ráadásul az egész Tejút is kering valami körül... Ja, és a Nap is forog a tengelye körül.... és a Föld sem gömbölyű, hanem geoid...
Egyébként én nem bánom, hog ynem betonozták körbe az országot. 15-20 éven belül konkrétan aranyárban lesz a beton az erőforrás hiány miatt, még szerencse, hogy nem használtak el belőle röpke egy országra valót, főleg, hogy a legtöbb irányba ma már szabadon, kb ellenőrzés nélkül át lehet járni.
Nem baj ha buta vagy amúgy, csak emiatt ne másokat okolj.
Volt kerítés, aztán a rendszerváltás után folyamatosan lebontották, azért lett zöld határ a neve, mert akár az erdő közepén is át lehetett lépni a határt, csak az útlevelet magánál kellett tartani az embernek, az úniós csatlakozás óta pedig a személy igazolványt. Magyarországon az aknamező nem volt jellemző, a kerítés mentén a felszántott és gereblyézett sáv csak arra való volt, hogy észrevegyék a területre behatolókat, gyerekként mi anno még futóedzésen végigtrappoltunk rajta, örültek neki nagyon a határőrök.
Az űrtechnikai kérdéshez pedig előbb ismerkedj meg az "inerciarendszer" kifejezéssel és olvasgass a témában, ha már ilyen hülyeségeket felhozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!