Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mindegy melyik kóddal töltöm...

Mindegy melyik kóddal töltöm ki a népszámlálást?

Figyelt kérdés
Jött egy kód, a faliujsagon volt. Igazából se név, se ajtószám, csak egy kód, tehát kB másik 30 emberé is lehet. Így normális, hogy ezzel kitöltöttem a népszámlálást? Az állandó lakcímem messze van innen ez az irodánk, de néha ittalszom. A PDF megvan, amivel kitöltöttem, igazolni tudom, mostantól kész vagyok?
2022. okt. 2. 06:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Konkrét címre jön a kód, nem személyre, minden címre ki kell tölteni, hogy ott kik laknak.
2022. okt. 2. 07:22
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
A kód ingatlant azonosít. Ha nem oda szól ahol laksz akkor oda menni fog számláló kopogtatni. Hogy ahhoz mit szólnak ha valaki más cím kódjával töltötte ki azt nem tudom.
2022. okt. 2. 07:31
 3/19 anonim ***** válasza:
Mi kaptunk kódos papírt, de nem a mi címünkre szól….
2022. okt. 2. 07:39
 4/19 A kérdező kommentje:
De egy tömbház címe volt rajta ajtó nélkül. Akkor az én kitöltésemmel az egész tömbház le van tudva? Ráadásul én 0 lakót írtam, mert csak néha alszom itt, akkor az egész tömbházban most 0 ember lesz a statisztikában? Sok értelme lesz így ennek.
2022. okt. 2. 07:42
 5/19 anonim ***** válasza:
Hát akkor elvileg igen, te letudtad nulla lakóval a bevallást végül is és nem is "csaltál" úgymond. A hivatal bizonyos ingatlanok esetében hibásan küldi ki a leveleket. Nálunk is van rá példa, nem létező házszámra küldtek egy osztatlan közös tulajdonú ingatlan esetében. Mi úgy vagyunk vele inkább kitöltjük így minthogy reklamáljunk, töltsük a drága időnket. Így nem fognak kopogtatni bár valójában hibás adatok érkeznek be. Valahol úgy gondolom ez a hivatal hibája hisz nincs annyi rugalmasság a rendszerben, hogy az állampolgárokra bízza a bevallást kódozás nélkül. Nem bíznak bennünk, akkor így jártak.
2022. okt. 2. 07:47
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
A kérdőíven be kell írni emelet, ajtó stb. Tehát be fognak tudni azonosítani.
2022. okt. 2. 07:56
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, te nagyon okos vagy.
2022. okt. 2. 08:04
 8/19 anonim ***** válasza:

Nekem állandó lakcímre jött a kód.A programban ki volt töltve a házszám,de lépcsőház emelet ajtó nem,azt nekem kellett.

A helyedben nem aggódnék hiszen kitöltötted meg vagy számolva,igazolni is tudod.

De biztos sokan vannak akik nincsenek éppen az állandó lakcímükön de kitöltötték,pl albérletben,tartozkodási helyükön stb.

Hogy hogy lesz így mindenki rendesen megszámolva az nekem nem tiszta

2022. okt. 2. 08:49
 9/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek haza kellene ezért utazni az állandó lakcímére? 21.században ez teljesen életszerűtlen, hogy mindenki állandóan egy címen tartózkodjon. Bár értem, hogy ez szabálysértés, de nézzük a valóságot: állandó lakcímem: nyugat magyarországi nagyváros, lézengek a fővárosban (iroda+néha ott is alszom, mert amúgy kényelmes), közben megházasodtam külföldön, néha ott is élek (egy harmad arányban), hol kéne papír szerint tartózkodnom?
2022. okt. 2. 10:10
 10/19 anonim ***** válasza:
60%
9: nem kell hazautazni, mert neten is ki tudod tölteni, valaki pedig nyilván lakik az állandó lakcímeden, az nem üresen áll általában
2022. okt. 2. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!