Mit válaszolnál?
Támogatnád-e hogy Magyarorszag kilépjen az Európai Unióból és a Natoból minden kapcsolatot megszakítva a nyugattal, és a keleti államokkal kötni szövetséget? Lesz mindenre is elég gáz, az is lehetséges, hogy olcsóbban, így nem kell a balfék nyugat miatt 18fokban ülni, hanem akár (aki nyár párti) 28 fokos lakásban is ellehetünk,
nem kell eltűrni a liberális dolgokat,
Nem kell befizetni az EUba, amit most is visszatart hogy visszaadja, ha már odaadná az euró se 423 legyen, hanem 280.-ra lemenne.
Az elnyomó nyugattal való szakítás után Magyarország ismét nagy lesz, Mo megint vidám lesz mint 1956-1990 között.
A válaszom:
Folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozom.
Osztán éltél-e 1956-1990 között? Te biztos, hogy nem, én igen!
Az oroszoknak nincsenek szövetségesei, csak vazallusai, bábállamai. Ezt akarod?
“ Kérdező, akkor sem volt az olyan hű de vidám, persze mára megszépülnek a régi emlékek. Akkor is úgy volt olyan vidám hogy vedelte a páleszt valaki éjjel-nappal.”
Szerencsére nem éltem akkor. Ezek szerint nem jött le az irónia a kérdésemből?
“A mindenre IS elég”
Meg a 423-ról 280.-ra történő euró csökkenéssel azt hittem kiderül.
Mivel több Fidesz-MHM-es írja hogy HUEXIT, meg jobb lenne nélkülük, a kelet sokkal jobb, ezért voltam kíváncsi, ki mit akar.
Én meg ezeket látva az agyam felrobban, hogy ezek tényleg despota pártiak, hát nem véletlen mondta a vezérük hogy illiberálisak.
De ha én dönthetek a nyugat és kelet hibáival, hogy a túlzott LGBT nem támogatom, de azt se hogy üldözzék és vegzálják őket, de melegekkel más témában szívesen elbeszélgetek.
Nyugatot támogtom 🇭🇺🇪🇺🇺🇸
“ Az oroszoknak nincsenek szövetségesei, csak vazallusai, bábállamai. Ezt akarod?”
Nem, nem éltem.
Dehogy akarnák. Ohh akkor az irónia tényleg nem volt érezhető a kérdésből . Kíváncsi leszek a gombák, hogy szavaznak, arra voltam kíváncsi, hogy itt hány olyan van, aki despotizmus parti és hány nyugat.
“ Az oroszoknak nincsenek szövetségesei, csak vazallusai, bábállamai. Ezt akarod?”
Nem, kb ahogy hallottam az Ukrajna 13.-ban Yanukovych-t elkergette mert orosz báb volt és az Unióba való utolsó lépésnél visszamondta…el is menekült😂A Rubelfideszesek szerint Zelensky meg USA barát… és Zelensyt nevezik bohócnak… az eszem megáll
Az a baj hogy fordítva ülsz a lovon. Ez nem úgy működik, hogy kiáll a magyar állam/kormányfő, közli hogy mostantól 280 forint egy euró és viszont látásra. Pont fordítva.
A magyar állam (országgyűlés/ kormány) hoz egy törvényt/rendeletet, amivel alakítja a gazdaságot. Ez lehet adó csökkentés, adó növelés, kereskedelemmel kapcsolatos intézkedés vagy gyakorlatilag bármi. Ez alapján a külföldi és magyar befektetők eldöntik, hogy mennyi pénzt hozzanak az országba/tartsanak itt, illetve hogy melyik iparágba, melyik cégbe milyen módot és mennyit fektessenek be. Ezen felül eldöntik, hogy mennyire fogadják el a forintot a magyar befektetőktől. Egy gazdaságilag stabil és kiszámítható ország valutáját (pl USA dollár, japán jen, de a kínai yuan is ilyen) örömmel fogadják mindenhol.
Na mármost a magyar kommunikáció és a gazdasági intézkedések tökéletes ellentétei egymásnak. A magyar gazdaság kiszámíthatatlan, visszamenőleges hatályú és a várhatóval teljesen ellentétes intézkedéseket hoznak (lásd: hónapokon keresztül az volt a kommunikáció, hogy nem lesznek megszorítások, majd bumm a semmiből extra profit adó. Ráadásul ezeknek is egy része olyan iparágakra kivetve, amelyek köztudottan veszteségesek voltak, mint a repülés). A kormányzati kommunikációval ellentétben a rossz gazdaságpolitika miatt rohadt gyenge a forint, nem a válság miatt.
Ha most kilépnénk az Unióból, megszűnne a szabad munkaerő áramlás, a vámmentesség, a szabad nyersanyag kereskedelem, mindez külön adó mentesen. Ezen felül megszűnnének az EU-s támogatások, ami jókora összeget jelent: a 2004-es csatlakozás és 2020 között összesen 55,2 milliárd euró beruházás valósult meg strukturális és beruházási alapok keretein belül, és további 2,5 millárd euró befektetésre került sor a Junckler Terv keretein belül (ez összesen 57,7 milliárd euró 16 év alatt).
Ezen felül nagyon sok EU-s cég valószínűleg olcsóbb és EU tagállam országba menne (pl BMW, Audi, Mercedes, Bosch, de akár olyan kínai befektetések is mint a BorsodChem, ahol az EU-val összekötő híd vagyunk és bár bezárni nem érné meg a céget az EU-s tagság megszűnése esetén, nem is érné meg ekkora pénzt befektetni).
"Nem kell befizetni az EUba, amit most is visszatart hogy visszaadja, ha már odaadná az euró se 423 legyen, hanem 280.-ra lemenne."
Kamu.
12:52
4.5.6 válaszaimat elolvastad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!