Lehetséges egy Szlovák-Magyar háború?
Csodálom, hogy nem hoztad fel azokat a szép időket, amikor külhoni ellenfeleink a földön fetrengtek a röhögéstől, mert mi még a bajban is egymást martuk.Olyan csatákat vesztettünk el, olyan károkat okoztunk, aminek a kivitelezéséhez orbitális butaság kellett. Vagy amikor tehetséges embereket tapostunk el, mert nem illettek a képbe, amit a vezetőink sulykoltak belénk. Amikor saját barátainkat adtuk fel, mártottuk be, vígan szolgáltuk a különböző diktatúrákat, mert a vezetőink vezettek minket...ja, megvezettek, és mi elhittük, meg különben is, minden baj a rohadt külföldiekkel van,meg a rendszer már csak ilyen, mi semmi rosszat nem csináltunk soha. Mi csak itt tépjük a szánkat, és a régi érdemeinket hozzuk fel nap mint nap. Ja, hogy semmit se tettünk le már pár generáció óta az asztalra? De szenvedtünk eleget, most már jöhet az elismerés. Na, hol van?
Lehet itt játszani a nagy Magyart, meg lehet a szánkat tépni x ezer éves dolgokról. Senkit sem érdekel. Olyan dolgokat, egyszerű dolgokat nem tudunk évtizedek óta megoldani, amin rosszabb helyzetből induló országok már akkor megoldottak, amikor te még egy gondolat se voltál.
Félreértés ne essék, imádom ezt az országot. De nem vagyok elvakult. Büszke vagyok rá, hogy Magyar vagyok. De az éremnek két oldala van, és nem éppen Trianon a mi legnagyobb problémánk most. Fájó pont, de amíg nem tudunk egymással normálisan viselkedni (ez ingyen van), vagy csak egy kicsit optimistábban nézni a dolgokat, esetleg érdek nélkül jót cselekedni, addig itt ne számíts változásra. Külső szemlélő számára egy gyöpös csapat maradunk, aki nem tud újat alkotni, csak a romokon üldögélni, és verni a mellkasát, milyen f@sza gyerekek voltunk annó.
Ja és megjegyzem, a világban más országokat is ért több hasonló csapás is, mint amit leírtál, és felálltak újra. Persze van olyan is, amelyik nem, szóval nem vagyunk egyedül... ha ez boldogít....
Harrr leírta a lényeget, hasonló a véleményem nekem is
"mMgyarország vissza kapná a területeit?"
még írni se tudsz kérdező! XD
Szerencsére nem.
Ugyanakkor szerintem Dél-Szlovákia magyarlakta sávja idővel békésen vissza fog integrálódni az anyaországba, előbb gazdasági és kulturális, később politikai értelemben is.
A jelenlegi európai határok nem kőbe vésettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!