Az úri hölgyek életmódjában a Horthy-korszakban az ébredés terén eltérést jelentett-e az, hogy éppen hétköznap van avagy ünnepnap?
Nyilván egyén-és bioritmus függő volt a dolog, ahogy ma is.
Dédanyám "úrihölgy" volt és sajnos személyesen már nem tudom ezt tőle megkérdezni, de mivel hétköznap a három fiát el kellett indítani az iskolába, ezért feltételezem, hogy korábban kelt, mint mondjuk szombaton. Vasárnap meg szentmisére mentek, így akkor sem aludt a család 10-ig.
Sztem összemosódott a kettő. Nyilván nem kellett kelniük kötelező jelleggel időre így addig aludtak amíg akartak hétköznap is meg ünnepnap is.
"Dédanyám "úrihölgy" volt és sajnos személyesen már nem tudom ezt tőle megkérdezni, de mivel hétköznap a három fiát el kellett indítani az iskolába,"
Ha ez igaz akkor nem volt úrinő mert a gyerekeket az úri házaknál a cselédség indította az iskolába és nem a nagyságos asszony kente a kenyeret, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!