Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek se szép a Magyar...

Szerintetek se szép a Magyar himnusz?

Figyelt kérdés
Például a Francia szép vidám a magyar meg olyan depresziós.

2022. szept. 27. 21:27
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
57%

Sose szerettem. Jobban örülnék ha az országunk himnusza lelkesítene, azt sugallná, hogy milyen jó magyarnak lenni... stb.

Ezzel szemben inkább olyan ami után legszívesebben felvágnád az ereidet.

2022. szept. 27. 23:31
 22/40 anonim ***** válasza:
84%

Én katonai indulót semmikép nem tennék meg himnusznak.

Pláne, hogy békeidőben tök indokolatlan. A francia és a holland himnusz is azért katonai induló, mert háborús körülmények között született és vált jelképpé. Békeidben megtenni egy katonai dalt... minek?:D

A Nemzeti Dal egyébként nem lenne rossz, bár tartalmát nézve szerintem nem sokban különbözik a Himnusztól.

De én a "magyarok Istene" dologtól kibukok:D Most akkor keresztények vagyunk, és a keresztény Istent imádjuk, vagy van sajátunk és... arról mit lehet még tudni? Vagy az erőspaprikára gondolnak?:D Butaság, a magyaroknan nincs külön Istene. Vagy váljunk ki az Egyházból, mint az anglikánok:D

2022. szept. 27. 23:35
 23/40 anonim ***** válasza:
28%
Na, megint a Himnuszos, provokáló hülye.
2022. szept. 27. 23:51
 24/40 anonim ***** válasza:
35%

Nehéz indulatok nélkül reagálni arra aki a Himnuszunkat kritizálja, nem igazán lenne szalonképes a véleményem.

Minden ország gyermekének az a himnusz a legszebb a világon amelyik a Hazája, az érzi hozzátartozónak. Aki nem így gondolja az csak van az adott országban, de minek?!

2022. szept. 28. 00:38
 25/40 anonim ***** válasza:
47%

Szóval kötelező szeretni egy szöveget amit megírtak és megzenésítettek x évvel ezelőtt, mert ha nem tetszik akkor valami hazagyűlölő vagy? Meg mi ez a kb "hogy mered kritizálni a himnuszt???" mentalitás? :D Mi ez, valami szent szöveg amiért 200 szerzetes az életét áldozta és leírja, hogy mi kell a világbékéhez?

Senkinek sem kötelező szeretnie az országának a himnuszát, legyen az magyar, brit, orosz, francia stb. Szeretheted úgy is a hazádat, hogy nem vagy odáig a himnuszért. Sokat tehetsz érte nélküle is.

Az sem kötelező, hogy a saját országodét kell a legjobbnak tartanod.

Ne haragudj, de elég primitív a hozzáállásod.

2022. szept. 28. 01:19
 26/40 anonim ***** válasza:
87%

Nézőpont kérdése. Szerintem az induló, katonai jellegű himnuszokban semmi magasztos nincs, hanem amolyan "egyszerű", militáns. A himnusz műfaj eredetileg "magasztalás", "dicséret". Általában Istennek/isteneknek szólva. Ma már ez nem elvárás, de azért egy himnusznak ennek megfelelően nem a buzdítás lenne az elsődleges feladata. Arra ott vannak az indulók, toborzók, stb.

Az Egyesült Királyság himnusza is ünnepélyes. Ha buzdítani kell, akkor ott van a Rule Britannia.

"Erkel eredetijében egy pattogósabb, verbunkos dallam volt"

Nem volt az eredeti sem "pattogós verbunkos"... Ezt valaki kitalálta és mindenki elhiszi és átveszi kritika nélkül. Megvan az eredeti Erkel-kézirat és kotta. "Andante religioso" a zenei utasítás. Az andante azt jelenti, hogy lépésben (ennek a tempója kb. 76–108), a religioso pedig az előadásmódra vonatkozik: áhitattal/ vallási áhitattal.

Az andante nem csigalassú, de semmiképp nem túl gyors. Pláne egy religioso nem lehet gyors, főleg nem pattogós.

Magyarán: nem kell nyúzni, de a mostani fölgyorsított verzió nagyon nem felel meg az előírt előadásmódnak.

2022. szept. 28. 11:38
 27/40 anonim ***** válasza:
39%

A német himnusz eredetileg egy osztrák zeneszerző - Hayden - I. Ferenc osztrák császárnak írt születésnapi himnusza volt, amiből az osztrák császárság, mitöbb az Osztrák-magyar monarchia himnusza lett, mielőtt Hoffmann új szöveget írt hozzá és lett belőle német himnusz.

És akkor most mi van?

Szerintem a legfülbemászóbb Skócia nem hivatalos himnusza, aztán az orosz himnusz rock verziója és az olasz himnusz.

Nekem a pátoszos dolgok nem jönnek be.

2022. szept. 28. 12:02
 28/40 anonim ***** válasza:
36%
Nekem se tetszik, egy siratódal. Semmi lendület nincs benne.
2022. szept. 28. 12:32
 29/40 anonim ***** válasza:
27%

28

"Nekem se tetszik, egy siratódal. Semmi lendület nincs benne."

Hát ez szerintem az előadásmódtól függ...

[link]

2022. szept. 28. 16:50
 30/40 anonim ***** válasza:
67%
Iszonyatosan depresszív, a világ legnyomasztóbb himnusza, viszont tökéletesen bemutatja a magyar mentalitást: jaaaaaj, minket mindenki bááááánt, pedig mi nem is tettünk semmi rosszat, de arra sem vagyunk hajlandóak, hogy bármin is változtassunk, csak a saját, különbejáratú istenünktől várjuk, hogy megsegítsen minket. Nem fog el büszkeség, ha bárhol meghallom ezt.
2022. szept. 28. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!