Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem támogatják a társash...

Miért nem támogatják a társasházakban az egyedi mérők kialakítását?

Figyelt kérdés
Az volt az ígéret, hogy lesz rá pályázat. Így már jövő télre sem lesz kész.
2022. szept. 27. 12:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem te ezekre az egyedi hőmennyiségmérőkre gondolsz. A szomszéd házban megcsinálták pályázat nélkül, pénzt öltek bele, aztán közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy lenyelik a veszteséget és ezt a szart a Főtáv felé nem élesítik, mert semmi előnyét nem tapasztalták egy tél próbaüzem után.

Az én lakásomban 5 db radiátor van és ezekhez 5 db csövön jön a fűtési melegvíz.

Plusz 2 strangon a közművek. Egyik a konyhában, a másik a vizesblokknál.

Pedig semmi különös. Egy átlagosnál jobban megtervezett 2+fél szobás 74 nm-es panellakás. Én azt mondom, hogy ez az átépítés dolog nem éri meg a bele feccolt pénzt és kellemetlenséget.

A termosztátos szelepeket megérné lecserélni, de ha nem csak a szelepbetétet cserélik, hanem az egész szelepet, akkor lehet hogy soha véget nem érő kálvária kezdődik a rendszer megbontásával.

A régi MMG AM termosztátos szelepekhez meg miért árulnának csak betétet?

2022. szept. 27. 14:18
 12/16 A kérdező kommentje:
Lépcsőházban fűtés? Mi? Érdekes egy ház lehet, ahol a közös lépcsőházban ott van egy radiátor. Másrészt a nem osztott távhős fűtés esetén a radiátorokat óvatosan kell csavargatni, mert lehetnek mellékhatások. :)
2022. szept. 29. 15:21
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk panelben van lépcsőház fűtés, és kellemes volt, hogy amikor beléptél a házba, akkor már meleg fogadott. De idén gondolom ez már le lesz kapcsolva.
2022. szept. 29. 15:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Micsoda?! A földszintem egy, aztán lépcsőfordulónként 2 db radiátor van. :D Igaz, hogy azokat már azelőtt lekapcsolták, hogy én 18 évvel ezelőtt ideköltöztem volna.

Nálunk lehetne tekergetni ahogy tetszik - ha működnének a szelepek - mert párhuzamosan vannak bekötve a radiátorok, szóval ez nem az a kivitel, ahol egy vicces lakó az egész ház fűtését képes blokkolni.

2022. szept. 29. 16:37
 15/16 A kérdező kommentje:
#14: Addig vicces csak, amíg a szakik kiszállási költségét nem neki kell fizetnie. Utána egy kicsit inkább haragos. :) Jól elköltött 3*5000 Ft. :)
2022. okt. 2. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Azt mondjuk nem is értem, hogy ezeket a rendszereket miért nem alakították át már évtizedekkel ezelőtt, hiszen ez a gond az első perctől fennállt. És egy átkötő csövet beépíteni a radiátorok elé nem egy akkora műszaki kihívás.

Illetve nem volt az amikor újak voltak a rendszerek. Ma az évtizedek alatt berohasztott csatlakozók megbontása biztosan nemszeretem munka.

2022. okt. 2. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!