Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az első Orbán kormány miért...

Árokpart kérdése:

Az első Orbán kormány miért tudott annyira jó kormány lenni, a 2010 utániak viszont miért nem hasonlítottak az első Orbán kormányhoz?

Figyelt kérdés
2022. szept. 25. 22:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

9es, a GDP-arányos dolgokat nem csak úgy lehet javítani, hogy csökkented a hiányt, hanem úgy is, ha növeled a GDP-t. És a hitel az speciel pont GDP növekedést eremdényez, hiszen pénz áll a házhoz, nő a fogyasztás.

Egyébként ha annyira jó lett volna az első Orbán kormány, nem választották volna meg két ciklusra is azt a bohóc Ferit:D

És hát ugye van az a vicc, hogy

"Mi a különbség Orbán és Isten között?

Isten nem akar Orbán lenni"

És a szomorú az, hogy ezt a viccet még Hofi is mondta, szóval a jelenség már akkoriban is bőven ismert volt....

2022. szept. 26. 00:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első orbánkormány is borzalmas volt.

Pl 4 év alatt a gyógyszerek ára megduplázódott, a rezsi ára szintén. az alapvető élelmiszereké is a duplázáshoz közelített csak időben elzavarták a kisztitkárt.

A jelenlegire módosított választási szabályozás szerint 2/3 nál is többet kapott Medgyessy. Olyan szinten el lett zavarva gráczba kezelték hetekig. Mivel a második fordulóban még az elsőnél is kevesebbet szavazatot kapott.

Jahhh kérem, aki nem emlékszik rá az tessen utánaolvasni. Érdemes megnézni az utána évben tartott orbán-gyurcsány vitát, kivételesen elkurcsány nem hazudott a felcsúti pákítónak. Szépen fel is sorolta az első orbánreszim mennyire romokba döntötte az országot.

Ne elkurcsányank hidd el! Nézz utána, viktor végig hazudta a vitát, elkurcsányank nem volt nehéz dolga elverni, hiszen minden mondatát a viktátornak könnyedén tudta cáfolni hisz nem volt vikike mondandójának 0 valóság alapja.

2022. szept. 26. 01:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az első Orbán-kormány is borzalmas volt, amolyan Torgyán József féle bohócokkal, de még mindig ezerszer jobb volt, mint a mostani.
2022. szept. 26. 01:35
 14/15 anonim ***** válasza:
45%
A családunk az első Orbán kormány alatt kezdett el kilábalni az úgynevezett rendszerváltás utáni pöcegödörből. Apámnak akkor lett hosszú idő után, jól fizető stabil munkahelye, meg anyám is végre tartósan el tudott helyezkedni. Én ennyit tudok hozzáfűzni.
2022. szept. 26. 08:49
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sokat gondolkodom, és gyakran arra jutok, hogy baromi nehéz egy egy bármilyen kormány teljesítményét objektíven értékelni, mert soha nem tudunk egy másik kormányt odaállítani mellé, aki ugyanabban a helyzhetben tevékenykedik, illetve egy kormányzás hatásai szinte mindig a mandátumon túl fejtik ki az igazi hatásukat.

Pl az első Orbán kormányt, ha jónak állítjuk be, simán mondhatjuk, hogy előtte volt egy Bokros csomag, ami elvégezte a piszkos munkát, abba belebuktak a szocik, Orbánék meg élvezték a gyümölcsét. Azt nem tudjuk, mit tettek volna mondjuk Orbánék a Horn kormány helyében, és fordítva sem tudjuk. Simán lehet, hogy Orbánék elegánsabban megoldották volna a Bokros csomag ügyét, de én ezt őszintén nem gondolom.

Amit én gondolok, hogy a Horn-Orbán váltással kialakult a magyarokban egy kép, miszerint szocik = kegyetlen megszorítások, fidesz = jólét. Aztán ez a felállás oda vezetett, hogy kialakult egy évekig tartó egymásra licitáló hazudozás, amibe mindkét oldal benevezett, és végül 2006 körül Gyurcsányéknál fogyott el a zseton. Ekkor megint a szocikra jutott a szerep, hogy a Gyurcsány csomaggal rendet tegyenek, és ebből megint a Fidesz kovácsolt tőkét, de akkor már végérvényesen.

Aztán jött nekik 10 év jólét, amikor a világ csak úgy pörgött. Állandó gazdasági növekedés, befelé ömlő EU-s támogatások. Habzsi-dőzsi. Szerintem most érkezett el a Fidesz számára az igazság pillanata, mert egész eddig nem érték őket utol a saját populista hazugságaik, ahogy Gyurcsánékat utolérték a sajátjaik. Most van itt először az esélye, hogy a Fidesz megmutassa, mit tud, amikor tényleg feladat van, és nem csak politizálni, de úgymond dolgozni is kell. Nem vagyok optimista...

2022. szept. 26. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!