Az első Orbán kormány miért tudott annyira jó kormány lenni, a 2010 utániak viszont miért nem hasonlítottak az első Orbán kormányhoz?
9es, a GDP-arányos dolgokat nem csak úgy lehet javítani, hogy csökkented a hiányt, hanem úgy is, ha növeled a GDP-t. És a hitel az speciel pont GDP növekedést eremdényez, hiszen pénz áll a házhoz, nő a fogyasztás.
Egyébként ha annyira jó lett volna az első Orbán kormány, nem választották volna meg két ciklusra is azt a bohóc Ferit:D
És hát ugye van az a vicc, hogy
"Mi a különbség Orbán és Isten között?
Isten nem akar Orbán lenni"
És a szomorú az, hogy ezt a viccet még Hofi is mondta, szóval a jelenség már akkoriban is bőven ismert volt....
Az első orbánkormány is borzalmas volt.
Pl 4 év alatt a gyógyszerek ára megduplázódott, a rezsi ára szintén. az alapvető élelmiszereké is a duplázáshoz közelített csak időben elzavarták a kisztitkárt.
A jelenlegire módosított választási szabályozás szerint 2/3 nál is többet kapott Medgyessy. Olyan szinten el lett zavarva gráczba kezelték hetekig. Mivel a második fordulóban még az elsőnél is kevesebbet szavazatot kapott.
Jahhh kérem, aki nem emlékszik rá az tessen utánaolvasni. Érdemes megnézni az utána évben tartott orbán-gyurcsány vitát, kivételesen elkurcsány nem hazudott a felcsúti pákítónak. Szépen fel is sorolta az első orbánreszim mennyire romokba döntötte az országot.
Ne elkurcsányank hidd el! Nézz utána, viktor végig hazudta a vitát, elkurcsányank nem volt nehéz dolga elverni, hiszen minden mondatát a viktátornak könnyedén tudta cáfolni hisz nem volt vikike mondandójának 0 valóság alapja.
Én sokat gondolkodom, és gyakran arra jutok, hogy baromi nehéz egy egy bármilyen kormány teljesítményét objektíven értékelni, mert soha nem tudunk egy másik kormányt odaállítani mellé, aki ugyanabban a helyzhetben tevékenykedik, illetve egy kormányzás hatásai szinte mindig a mandátumon túl fejtik ki az igazi hatásukat.
Pl az első Orbán kormányt, ha jónak állítjuk be, simán mondhatjuk, hogy előtte volt egy Bokros csomag, ami elvégezte a piszkos munkát, abba belebuktak a szocik, Orbánék meg élvezték a gyümölcsét. Azt nem tudjuk, mit tettek volna mondjuk Orbánék a Horn kormány helyében, és fordítva sem tudjuk. Simán lehet, hogy Orbánék elegánsabban megoldották volna a Bokros csomag ügyét, de én ezt őszintén nem gondolom.
Amit én gondolok, hogy a Horn-Orbán váltással kialakult a magyarokban egy kép, miszerint szocik = kegyetlen megszorítások, fidesz = jólét. Aztán ez a felállás oda vezetett, hogy kialakult egy évekig tartó egymásra licitáló hazudozás, amibe mindkét oldal benevezett, és végül 2006 körül Gyurcsányéknál fogyott el a zseton. Ekkor megint a szocikra jutott a szerep, hogy a Gyurcsány csomaggal rendet tegyenek, és ebből megint a Fidesz kovácsolt tőkét, de akkor már végérvényesen.
Aztán jött nekik 10 év jólét, amikor a világ csak úgy pörgött. Állandó gazdasági növekedés, befelé ömlő EU-s támogatások. Habzsi-dőzsi. Szerintem most érkezett el a Fidesz számára az igazság pillanata, mert egész eddig nem érték őket utol a saját populista hazugságaik, ahogy Gyurcsánékat utolérték a sajátjaik. Most van itt először az esélye, hogy a Fidesz megmutassa, mit tud, amikor tényleg feladat van, és nem csak politizálni, de úgymond dolgozni is kell. Nem vagyok optimista...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!