A Fideszesek ezt komolyan gondolják?
Senki nem mondta, hogy mindenki szenved. De hogy komoly bajok várhatóak, és már részben vannak is, azt már miden értelmes ember látja.
Egy kis ízelítő:
leállt Európa alumínium- és cinkgyártásának fele, köztük a német Arcelor Mittal, Európa legnagyobb acélgyára. A gáz- és áramexportőr Norvégiában az Alcoa alumíniumipari óriás egy kohójában harmadával fogja vissza a termelést. A világ legnagyobb cinkgyártója, a holland Nyrstar határozatlan időre felfüggesztette termelését, sőt, még a német Hakle vécépapírgyár is csődbe jutott.
Ha a kormányra gondolsz akkor nem. Ők pontossn tudják, hogy ez nem így van, de muszáj egy kicsit hazudgálniuk. Elvégre mit mondhatnának? Bocsi srácok 12 év alatt a csőd szélére tettük az országot?
A választóik viszont sbszolute hisznek ebben. Szent meggyőződésük, hogy máshol minden sz*r itt meg minden nagyon jó mert itt van nekünk Orbán. Ő a legjobb minielnök a világon.
Kicsit olyan szürreális ez az egész. Kicsit olyan mint egy lazább Észak-Korea.
A dolgokat illik a lehető legtöbb oldalról megvizsgálni.
Egy német kollégával beszélgettem, akinek 500 EUR-ra nőtt most a téli rezsije. A család nettója 8.000 EUR, aminek a rezsi 6%-a. Nekünk 80.000 HUF a rezsink, és 800.000 HUF a nettónk, így a fizetésünk 10%-a rezsi. Nekünk 720.000 Ft-unk marad havonta élelmiszerre, erre-arra, nekik 3.000.000. Az élelmiszer árak szinte ugyanazok, a műszaki cikkek náluk olcsóbbak... Ez is csak egy pár aspektus, lehet még többet hozzávenni, hogy tovább tisztuljon a kép.
Én mindenesetre úgy látom, hogy nekik jobb, könnyebb dolguk van. Ennek ellenére én is viszonylag jól élek, nem tervezem, hogy kiköltözöm hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!