Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem zavar, hogy...

Titeket nem zavar, hogy mindenki csak a tanárok fizetésemeléséről beszél?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, én egyetértek azzal, hogy túl keveset keresnek. Csak emellett úgy érzem, pár ember elsiklik amellett, hogy ebben az országban az emberek 90%-a rosszul keres, leszámítva az orvosi, informatikai, egy-egy műszaki területeket, és az ügyes vállalkozókat. Jogász ismerősök garantált bérminimummal kezdenek, van aki fizet azért, hogy ügyvéd mellett dolgozhasson, és természetesen nem kap fizetést. Három műszakban gyárban dolgozó ismerősök alig viszi haza a nettó 200at. Az egyik mérnök ismerősömet pár év tapasztalattal kinevették interjún, amikor bemondta, hogy nettó 300ra gondolt. Persze megértem, hogy az elszállt árak mellett nagyon kevés a tanári fizetés, de itt Kelet-Magyarországon, ahol én élek, az emberek jelentős része nehezen él (és akkor arról még nem is beszéltem, hogy hány tanárnak annyi az óra, hogy olvasd el a könyvet és töltsd ki a munkafüzetet, miközben ő 40 perc alatt megkávézik). A tanárok sokszor két iskolában dolgoznak és így két fizetést kapnak, vagy magánórákat adnak. Szerintem sem jó a helyzetük, de elegem van abból, hogy mindenki csak az ő fizetésemelésük mellett áll ki, amikor ebben az országban az emberek túlnyomó többsége szintén nagyon keveset kap. Szerintem kapjon mindenki, aki dolgozik, legyen az fizikai munka vagy szellemi, megfelelő bérezést, engem igazán a dolgozói szegénység zavar. Semmi baj sincs azzal, hogy egy takarítónő nem havonta jár nyaralni (bár ők mostanság elég jól keresnek, ha ügyesek), míg egy orvos megteheti, de legyen minden fizetés elég arra, hogy az ember megfelelő, minőségi élelmiszert tudjon vásárolni, albérletet fizetni (ha szobát is), és csak úgy egyszerűen, de normális életszínvonalon élhessen. Miért nem erről beszélünk inkább?

2022. szept. 21. 07:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

Én meg elvégeztem az egyetemet és nem tudok a szakmámban dolgozni, mert nincs fideszes haver, hogy betoljanak valahova, ahogy a legtöbb szaktársamat. Uram-bátyám rendszer van még mindig és ez nem lesz jobb.

Az oktatás meg az egészségügy meg több mint 30 éve hanyatlik.

2022. szept. 21. 09:33
 12/17 anonim ***** válasza:
31%

11#

Ez csak kifogás,hogy nincs protekciód.

Ha valakinek értéktelen diplomája van, de mellette beszél nyelvet rendesen, akkor tud dolgozni SSC-nél.

Másrészt, lehet nem filozófia vagy gender szakon kellett volna végezni.

2022. szept. 21. 09:36
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem ott végeztem, nem bölcsész vagyok, de nem vitatkozok. Nyelvet beszélek rendesen, lehet, hogy elhagyom az országot lassan.
2022. szept. 21. 09:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Társadalmi kérdés, így beszélni kell róla.
2022. szept. 21. 15:02
 15/17 anonim ***** válasza:

"Önkormányzatnál kvázi titkárnői/asszisztensi munka folyik, ami egy érettségivel elvégezhető."

Nem az önkormányzatra gondoltam. Minisztériumi háttérintézményben dolgozom.

Egyébként a NAV-nál is csak gondolod, hogy olyan jó. Több olyat ismerek, hogy átmentek inkább a versenyszférába, mert ugyanazért jóval többet keresnek.

2022. szept. 21. 15:10
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon jó és logikus érveket hoztatok fel. A kérdést egyébként az ihlette, hogy én is a közigazgatásban dolgozom, mint itt pár válaszoló, és azt látom, lassan az is összedől. Már állandóvá váltak a betöltetlen álláshelyek, mert a felkínált fizetésért senki sem vállalja el a munkát, ez viszont mégsem mindennapos beszédtéma.
2022. szept. 21. 21:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Aki nem hülye, az látja, mi van az országban. Az állam le se szarja a dolgozóit, már bocsánat, aztán nem is érti, hogy miért nem akar senki pedagógus, rendőr, csinovnyik stb. lenni. Meg kéne fizetni talán, meg okosabban szervezni a munkát (dolgoztam okmányirodában, életemben annyit nem unatkoztam még... teljesen felesleges volt engem alkalmazni, mégis felvettek, szóval na, ezeket kéne optimalizálni például, s máris meg lehetne fizetni azokat, akik valóban fontos munkát végeznek).

Sajnálom magunkat, az összes közalkalmazottat, hogy a hátunkon visszük az országot kb. és a társadalomtól sokszor csak azt kapjuk, hogy a szemünkbe köpnek, had' legyen még szarabb ez az egész, amit Magyarországnak nevezünk.

2022. szept. 21. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!