Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A valóság az Európai minimálbé...

A valóság az Európai minimálbérről, amit miért is hallgat el Dobrev?

Figyelt kérdés

Dobrev Klára úton-útfélen, (beleértve az Eu parlamentet is) Magyarország számára Európai minimálbért szeretne. A konkrétumokat viszont szépen elhallgatja, és nem véletlen. Konkrétumok hiányában sok ember megvezethető csupán az által, hogy kimondja vehemensen: Európai minimálbért a magyaroknak. A hátteréről, a valóságról, arról, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, sosem beszél. Találtam egy gazdasági cikket, amihez nem tudom mit szólna a sok megvezetett Dk-s, akiknek elég annyi mondani: Európai minimálbér, és máris el vannak ájulva attól, hogy ez milyen jó dolog, a magyaroknak is ez kell. A realitást az alábbi cikk mutatja meg, és várom a ti véleményeteket ezzel a témával kapcsolatban:

[link]

2022. szept. 17. 19:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
20) ez az egyik része,a másik pedig amit én idéztem.a kettő nem zárja ki egymást,de ha nem tudod összefüggésbe hozni őket akkor szólj, szívesen segítek.
2022. szept. 17. 19:56
 22/28 A kérdező kommentje:
Bizony, nem tudom őket össtefüggésbe hozni. Megköszönném ha segítenél.
2022. szept. 17. 19:58
 23/28 anonim ***** válasza:
19%
14! Azt szerencsére értik sokan, hogy hülyeséget írsz. A valóságban az EU nyugati országai irgalmatlan pénzeket adtak ígyis keletre, aki nem hiszi annak ajánlom: Magyar kontra szerb életszínvonal. Aztán rájön, hogy hol lennénk mi is a szörnyű EU nélkül. De szerencsére az ilyenek mint te egy jelentéktelen kisebbség vagytok.
2022. szept. 17. 20:02
 24/28 anonim ***** válasza:
76%

22) sejtettem.

Arról van szó hogy a helyi kormányok olyan bért határozzanak meg ami segít elkerülni a szegénységet,nélkülözést.nem pedig arról hogy európaszerte egységes bérek legyenek azonos munkaterületek között.de most majd megkérdezed hogy ez miért lenne jó.

2022. szept. 17. 20:06
 25/28 A kérdező kommentje:

24es ez az elv. Szerinted ez a GYAKORLATBAN hogyan müködne, ez alapján:

" Az uniós direktíva gyakorlatilag kimondja, hogy a szociális partnereknek kell megállapodniuk a minimális fizetés összegéről.

Ez azt jelenti, hogy a hazai szokásokhoz hasonlóan a bértárgyalásokon a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek kell megegyezniük egymással és a tárgyalások harmadik szereplőjével, a mindenkori kormánnyal.

Az így megállapított összeget pedig rendeletben szükséges meghatározni, kifizetéséről a munkaügyi ellenőrzést végző állami szerveknek kell gondoskodniuk.

Kevés konkrétumot határoz meg az irányelv arra vonatkozóan, hogy mitől válik európaivá a minimálbér. Ez akkor valósul meg az unió szerint, ha

annak összege a szegénységi küszöbnél magasabb,

eléri a bruttó átlagfizetés 50 százalékát,

vagy eléri a bruttó mediánkereset 60 százalékát."

2022. szept. 17. 20:12
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha most lépnie hatályba +30 ezer forintot jelentene, amivel kitörölheted, a jelenlegi inflációs nyomás miatt meg... nevetséges hogy ezért "harcolnak" két éve.

Egyébként senkit sem csapott be Dobrev a követői tisztában voltak vele, hiszen az A tv elmondta mit is jelent. Pl két év után lesz kötelező és ez csak javaslat nem kötelezhető....+30 ezerért ennyit harcolni nevetséges

2022. szept. 17. 21:00
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nevetséges mert egy tollvonással nőt a képviselők fizuja 650 ezerrel a miniszterelnök é meg 2 és félszeresére.

Mit akarsz azzal a plusz 30 forinttal? :D

Ez csak azoknak lenne segítség némileg akik ,ft kapnak vagy előnxugdíjt

2022. szept. 17. 21:03
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha nagy mértékben emelik a minimálbért akkor a bértábla többi része is emelkedni fog?
2022. szept. 17. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!