A valóság az Európai minimálbérről, amit miért is hallgat el Dobrev?
Dobrev Klára úton-útfélen, (beleértve az Eu parlamentet is) Magyarország számára Európai minimálbért szeretne. A konkrétumokat viszont szépen elhallgatja, és nem véletlen. Konkrétumok hiányában sok ember megvezethető csupán az által, hogy kimondja vehemensen: Európai minimálbért a magyaroknak. A hátteréről, a valóságról, arról, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, sosem beszél. Találtam egy gazdasági cikket, amihez nem tudom mit szólna a sok megvezetett Dk-s, akiknek elég annyi mondani: Európai minimálbér, és máris el vannak ájulva attól, hogy ez milyen jó dolog, a magyaroknak is ez kell. A realitást az alábbi cikk mutatja meg, és várom a ti véleményeteket ezzel a témával kapcsolatban:
"Nyilván nem lesz egységes, Ausztriával megegyező minimálbér"
Akkor miért használunk olyan szavakat, ami ezt sugallja? Mintha direkt játszanának rá 🙄...
Azt nem értik sokan, hogy az EU az úgy működik, mint az MLM.
A fenti szűk réteg, tagok, alapítók( itt:nyugat-európai országok) kapják a pénzek 99%-át, az alattuk lévő, később csatlakozó tagoknak (kelet-európai országok) meg visszaosztják a befizetéseik után az 1%-ot úgy, hogy a legalsó szinten lévő gyakorlatilag soha semmit nem fog kapni, max egy pár fillér alamizsnát.Az alul lévő tagok arra kellenek, hogy a felül lévő tagokat eltartsák, nem azért vannak, hogy jól járjanak.Persze a marketing szöveg mindig az,hogy majd meggazdagodsz.
De ha mindenki meggazdagodna az MLM-ből azonos mértékben, akkor bedőlne az egész cég.
Persze, vannak MLM hívők is, akik bár 20 év alatt sem kerestek egy petákot sem, szentül hiszik, hogy ha keményebben dolgoznak, akkor majd fognak.Mert fentről azt mondták neki azok, akiket ő tart el.
Elolvastam, de Szanyi sokkal tömörebben megmondta már jó két éve: Dobrev hazudik ez európai minimálbérről. Indokolta is, részletesebben utánanéztem. Persze, sokan úgy gondolják, hogy majd Európa szerte a legmagasabbhoz igazítják; szó sincs ilyesmiről. Igaziból, a megnevezése sem helytálló.
Dobrevet már az EU választás kampánya óta Minimálnak hívom: mániákusan ismételgeti, adja a győzelmi jelentéseket az európai minimálbérről, az európai minimálnyugdíjról, európai minimál családipótlékról.
Lesz majd dübörgő pofára esés azoknak, akik nagy reményekkel várják.
"Az irányelv szerint a minimálbér összegének garantálnia kell, hogy
aki dolgozik, kevésbé legyen kitéve a szegénység kockázatának.
azonos munkáért egyenlő bérezésben részesüljön a munkavállaló"-ezektől nagyon távol vagyunk tehát nem értem amit írsz.ezer forintos kenyérárak,száz forintos tojásárak, rekordmértékű élelmiszer áremelkedések mellett semmire nem elég a 350 euró amit nálunk szándékoznak adni.tehát újfent megkérdezem hogy mi a bajod?
Drága 19-es, ez a kulcsmondat:
"Az Európai Bizottság a kezdetektől hangsúlyozta, hogy a fizetésekkel kapcsolatos intézkedések továbbra is tagállami hatáskörben maradnak, így sem a legkisebb kereset összegére, sem a mérték meghatározására nem hoz általános, uniós szabályokat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!