Szerinted kiábrándító, hogy az általános iskolákban különválasztják a technika órát születési nemek szerint?
A lányoknak főzni és varrni kell, a fiúknak barkácsolni.
Választás nincs, hogy ki-mit szeretne jobban.
Másrészt a főzés az annak az embernek a feladata, aki enni szeretne, és nem a lányoké/nőké kizárólag.
#11 Megint a butaság.
Van technika óra, csak nem minden évfolyamon, mert nem tartozik 8. osztályban már a kötelező órák közé.
Az adott iskola dönt a maga 2 órányi szabadon választható órakerete felosztásáról, hogy abból milyen órákat csinálnak. Ahol nincs elég technika tanár ott nem lesz technika óra, vagy ahol szeretnének helyette plusz matek vagy biológia, netán testnevelés órát biztosítani, ott meg az lesz. Nálunk az egyik kémia, a másik meg pont technika - én tartom.
Mikor volt ilyen? Én 4 éve voltam nyolcadikas és akkor egy teremben volt mindenki. Azt csináltuk, ami a tanttervben volt.
Igaz, anyaghiány miatt max 2-3 munkadarabot tudtunk csinálni 1 tanévben.
#17 Igen, ez a probléma, hogy kevés hozzá a pénz. Nálunk sajnos 7.-8. osztályban ezért főképp elméleti oktatás van technika órán és nem gyakorlati.
De nincsenek szétválasztva fiú-lány csoportra és értelme sem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!