Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok miért nem mennek el...

A tanárok miért nem mennek el dolgozni ha keveset keresnek?

Figyelt kérdés

Építőiparban egy segédmunkás napi 20 ezer alatt nincs lassan.

Millió építkezés van az országban, várják a jelentkezőket.

2022. szept. 12. 19:13
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Jah, persze, úgy könnyű eléldegélni, ha mellette magánvállalkozásban tolod....

Igaz, hogy az lenne normális, ha az ember a fizetéséből is meéglne...

2022. szept. 13. 17:15
 32/41 anonim ***** válasza:
90%

#22: "stresszes irodai állással ahogy a kretén ügyfelek fárasszák"

Ne egy érettségihez kötött ügyintézői álláshoz hasonlíts egy diplomásat. Nem ugyan annyit kellett tanulniuk.

"más meg küszködik a versenyszférában, hogy legalább 1 hétre elmehessen, hogy nyaralni eltudjon menni a családdal.."

Ezért meg én hagy ne sajnáljalak már. Én 10 éve a versenyszférában dolgozom, és még mindíg elmehettem szabadságra, amikor akartam, küszködés nélkül. Tudod, a pedagógus meg épp akkor nem mehet nyaralni (elő- és utószezon), amikor olcsóbb volna, mint nyáron, főszezonban.

2022. szept. 13. 18:53
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

"Építőiparban egy segédmunkás napi 20 ezer alatt nincs lassan."

Ha nem zsebbe kapná, hanem adózna ism akkor már nem is lenne akkora különbség egy szenior pedagógus fizetéséhez képest.

Egyébként egy normális, tudásalapú társadalomban nem az lenne a megoldás, hogy ha diplomás közalkalmazottként keveset keresel, akkor menj el culágernek építkezésre.

2022. szept. 13. 18:57
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted diplomás irodai állás nem létezik? Atya ég, nagy a sötétség.. nem véletlen vélelkedsz így a tanárokról.

Mindjárt megsajnálom újfent szegény tanárt, hogy 2 hónapra engedik el nyáron és pont a főszezonban! Még ilyet..! Agyrém amit nyomtok..

2022. szept. 13. 19:01
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinted diplomás irodai állás nem létezik?"

Dehogynem. Én is diplomás vagyok és irodában dolgozom. Még sem osztom amit idehánysz.

2022. szept. 13. 19:07
 36/41 anonim ***** válasza:
0%

Ja, tehát te diplomásként irodában dolgozol de nem osztod amit ide hányok? Akkor miért osztja a többi tanár amit te idehánysz amikor a tüntetésen pár komcsi tanár vesz részt akik a 0.00001 % az összgárdának?

2022. szept. 13. 19:09
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Őket kérdezd, én nem tanár vagyok. Egyébként, ennél a résztvételnél van olyan is, hogy pl. a feleségemék iskolájából, ami egyházi iskola, ha akarnának sem tudnának tüntetni, mert az igazgató megtiltotta, mivel az egyház feje benne van a Fidesz-kormány hátsójában.
2022. szept. 13. 19:37
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

Ja értem, akkor talán ha ennyire rossz nekik akkor felkéne állni és átnyergelni a versenyszférába? Ja azért annyira nem rossz az a 2 hónap egybefüggő nyári szabi meg a lezser óraszám évközben. Értem én..

2022. szept. 13. 20:07
 39/41 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem neked is, nekünk is így lesz jobb. De miért nem lépsz le már most? Ott is járhatsz egyetemre."

Sajna még nem tudok menni de ne félj, ami késik nem múlik. Aztán meg remélem, hogy ez az ország összedől a fenébe. Mondjuk jó úton halad a Fidesz ennek megvalósításában, nincs pénz a tanárok béremelésére és ha nem jön (elég) EU-s pénz, akkor nem is lesz.:)

2022. szept. 13. 20:12
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

38, ezt az érvet sosem értettem.

Ha nem jó a fizetése, menjen, keressen másik munkát. És tanítani ki fog? Nemtudom leesett-e az elmúlt 15 évben, amióta a pedagógusok tüntetnek, de ők nem közvetlenül a fizetésük miatt tüntetnek, hanem azért, hogy az oktatás helyzete javuljon. És ennek elsődleges kulcsa a pedagógusok helyzetének megoldása, miután óriási a szakemberhiány.

Szóval, jó, oké, "menjen át a versenyszférába". De te akarsz fizetni gyerekenként fél-1milliót tanévenként? Merthogy a magániskolák ilyen áron dolgoznak. És te most ezt propagálod.

Egyébként egyetértek 35össel, diplomás irodai munkát végzek, 2000 ember fizetése múlik rajtam és még egy kollégámon. Azért nem terveztem összefosni magamat a stressztől...

2022. szept. 14. 09:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!