Mielőtt szétanyázzuk a kérdezőt, hogy mekkora balos kretén lenne, érdemes belegondolni, hogy úgy vagyunk a középmezőnyben, hogy egy csomó termék ára hatósági ársapkával korlátozott!
Ha ugyanazon az oldalon a maginflációs adatokat nézitek, amiben nincs benne a gáz-, áram-, benzinár, és hasonlók, akkor kevésbé szexi a helyezés.
Nincs bizalom a kormány felé és csak nagyon magas kamatok fejében fektet be, sőt sokat kell kedvezni számukra hogy egyáltalán 12 év mutyizás eredménye válság idején ütközik ki.
Ráadásul mivel a haboru kérdésében mostkovita tamogato kormány és média szembe megy a normával, azaz a jogállamiság és demokrácia.
2022. szept. 8. 14:57
20/23 anonim válasza:
A 7-esnek teljesen igaza van! A kereskedők totál kihasználják ezt a helyzetet és sokkal jobban emelik az árakat az indokoltnál! Napi szinten lehet látni, mi folyik az üzletekben. Néhány példa: tavalyi számlákat vettem elő, Pilóta keksz Sparban tavaly augusztusban 299 Ft, most 560. És a Sparban az ismert "magyar egészséges" kenyér, melynek 2200 Ft kilója, az megfizethető egy átlagos keresetű embernek? A menza, ahová eddig jártam ebédelni, most emelt egyik napról a másikra 60%-ot a menü árán! De mondhatnám a CBA-ban a kis pohár tejfölt 450 Ft-ért, még a fél literes is jobban megéri 600-ért. Húsz-harmincezerből nem kapsz semmit. Egy hét alatt elfogy a fizetés. És most olvasom a hírlevelek közt a pékek királyának előrejelzését, hogy télen háromezer forint lesz egy darab croissant. Egyék meg!!! Én nem kaptam ötszáz százalékos fizetésemelést és a férjem se! Ugyanannyiból tengődünk, mint tavaly ilyenkor! A havi fizetésünkből szinte már csak éhezésre futja, hiába túlóra meg hétvégi munka! Úgyhogy engem nem az érdekel, hogy Svédországban vagy Finnországban mennyi az infláció, mert ott egy betanított munkás, egy tanár, egy mentőápoló nem havi 200 ezret keres, hanem kétmilliót. Ezek után nem tudom, hogy jön ki a 20-30%-os statisztika, amikor minden nap fel**sszák mindennek az árát 20-30 Ft-tal, akárhová is menne vásárolni az ember!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!