Ellenzékiek ti semmi rezsitamogatast nem adnátok hanem full piaci alapon adnátok mindent? akor is ha több ezer nyugdíjas megfagyna? mikor értitek meg hogy ez a full kapitalizmus nem jó?
#22-nek:
Az építő-iparban a büdös életben nem használtak bruttót.
Az nettó volt. Csak tudom, KŐMŰVES vagyok, vázze!
SOHA nem használták sehol a bruttót, mivel a melósok nagy ívben lexarják.
de az a 700 800 ft brutto órabér volt de 140 e kb stimmel énis gyarban 12 130 e küzött kerestem azthiszem most meg 280 300 e
ha nem lenne inflacio ez a bér mar böven jó lenne. persze ez csak állom.
ezen mit sem változtat, hogy 2014ben amikor először dolgoztam a betanított fizikai munka ára 539 ft bruttó volt
tehát kötve hiszem, hogy 2007ben 7-800 forint nettóért lehetett dolgozni, amikor 1,5 millió munkanélküli volt az utcán
#24-nek:
Ne hazudj bele a pofámba!
Tudom hogy mennyit kapott egy segédmunkás.
7-800 nettót.
Még egyszer elugatom:
Az építő-iparban SOHA nem volt használatos a bruttó kifejezés.
Ha pénz kerül szóba, az mindig az az összeg, ami gazdát fog cserélni.
Meg is p'csázták volna a vállalkozót, hanem azt az összeget fizeti, amit megbeszéltek! Ki a faxt érdekelt a bruttó?
Senkit.
27# jó igazad van de ez illegalis, akor is az volt meg most is az .
amugy most vannak olyan melók ahol napi 20 e adnak ha joltudom 12 e kb legalja napi fizunak.
de szerintem ne az épitő ipart vegyuk alapul mert ott abban az idöben nem mindig volt meló , most meg melódömping van
nyugati multik meg mar akor is voltak.
25
Én már 2005-ben nettó 500 forintos órabérért trógeroltam. Persze ezek zsebbe fizetős melók.
#28-nak:
Egy segédmunkásnak nincs fogalma, nem nekem.
Ha azt mondod neki hogy x Ft-os órabérért y óra munkaidőt kell dolgoznia, akkor összeszorozza, majd tartja a markát.
Az adózással kapcsolatos egyéni szociális problémáit pedig tartsa meg magának a vállalkozó. A melósnak semmi köze az adózáshoz.
Egyébként pedig nem 2007-ben, hanem 2009-ben.
És a napi 7000-et simán megkapták bárhol. EMLÉKSZEM, baxdmeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!