Miért zavarja a balosokat, hogy sokan tisztelik Horthyt?
30
Örülök hogy sok mindenben egyetértünk.
Azt értsétek meg hogy A Mi Hazánk érti a pride mögötti motivációt.
És károsnak tartja.
A melegeket nem támadta sosem.
Ezt a mozgalmat, probagandát igen. Ha csak 10 % ban van igazság abban hogy számít a fiataloknak,a szexuális orientációban hogy milyen hatásosak érik őket, akkor roppant károkat okoz ez a lobbi. Nem konkrétan a pride, az csak legnagyobb szimbólum ott, hanem minden amivel mellette jár ez az életünkben.
Ezzel szemben egy Horty szobor, a parlment egy eldugott irodájában, nem allitható ezzel párhuzamban sem szerintem.
"Ha csak 10 % ban van igazság abban hogy számít a fiataloknak,a szexuális orientációban hogy milyen hatásosak érik őket, akkor roppant károkat okoz ez a lobbi. "
Ez a tipikus esete annak, hogy a mondatoddal egyetértek, csak éppen azzal nem, hogy mire irányul a lobbi, mennyire káros a tevékenység, amit folytat, meg úgy általában mekkora károkat okozhat a homoszexualitás maga, így a Mi Hazánk üzenetével mégsem értek egyet. Szívesen belemennék, de nem ide tartozik.
"egy Horty szobor, a parlment egy eldugott irodájában, nem allitható ezzel párhuzamban sem szerintem"
Hát párhuzamot nehéz találni, bár ezt a párhuzamoz éppen a Mi Hazánk nyitotta ki. Mármint értem, hogy a kettős mércét akarták megmutatni, hogy Horthy megosztó voltára hivatkoznak, miközben támogatnak egy olyan megosztó dolgot, mint a pride. Ezzel abból a szempontból valóban egyetértek, hogy a megosztóságra hivatkozni nem helyénvaló érv, de ha úgy nézzük, az lmbtq-nak sincs szobra a parlamentben, meg sehol sem.
32
"Ez a tipikus esete annak, hogy a mondatoddal egyetértek, csak éppen azzal nem, hogy mire irányul a lobbi, mennyire káros a tevékenység, amit folytat, meg úgy általában mekkora károkat okozhat a homoszexualitás maga, így a Mi Hazánk üzenetével mégsem értek egyet. Szívesen belemennék, de nem ide tartozik."
Nem a homoszexualitás, hanem az hogy követendővé-trendivé teszik. Ez az az út amit nem értek, értünk sokan.
"Hát párhuzamot nehéz találni, bár ezt a párhuzamoz éppen a Mi Hazánk nyitotta ki. Mármint értem, hogy a kettős mércét akarták megmutatni, hogy Horthy megosztó voltára hivatkoznak, miközben támogatnak egy olyan megosztó dolgot, mint a pride. Ezzel abból a szempontból valóban egyetértek, hogy a megosztóságra hivatkozni nem helyénvaló érv, de ha úgy nézzük, az lmbtq-nak sincs szobra a parlamentben, meg sehol sem."
Az Lmbtq-nak nem szobra van, hanem zászloja, hagyománya , és komoly jelentősége mostanra.
Hortyról meg ha megpróbálnak megemlékezni, sátánt kiáltanak.
Ma már bárki megnézheti azokat a filmfelvételeket, amelyen Horthy maga látható-hallható, tele van ilyenekkel a Youtube, szerintem annak alapján kell megítélni, amit ő mondott, mutatott saját magáról, amikor biztonságban, győztesnek érezte magát. Az, hogy mit hazudott magáról, vagy mások mit hazudnak róla, amikor nem biztonságos kimondani, hogy ki volt ő, engem egy cseppet sem érdekel.
Van felvétel a már összerottyant Horthyról, Mussoliniről is. Amikor már tudták, hogy rossz lóra tettek, és mindent elvesztettek, akkor bizony trottyos vénemberekké degradálódtak.
36
Ilyet én is tudok.
A liberálisok mindent ,és mindenkit ellenségének tekintenek ,aki nem az ő narrativájukat fújja.
Nem tisztelnek senki mást,helyette az aberációnak adnak teret,és ünneplik,valamint minden fehértől barnabb bőrű népcsoportott csak és kizárólag áldozatnak tekintene.
Korlátlanul befogadnák öket ,és bünbánoan térdelnek,a valaha a múltban elkövetett ,sok esetben csak vélt bűnökért.
Aki nem ért egyet maradéktalanul minden új agymenéssel,pl nem térdel,aki ezt hülyeségnek és károsnak tartja, azt nácinak tartják(náluk ez az ulitamate érv,akkor is ha nem igaz ), és lehetőségükhöz képest ellehetetlenítik minden fórumon.
Ezt láthatjuk a a 36os hozzászólásban is . :)
Mutatom.
A balosokat azért zavarja Horti,mert az elmebeteg Pc narrativa ,nem engedi objektíven szemlélni a szerepét,az adott korhoz viszonyítva .
38
Azért lépett be a háborúba, mert reális esély kínálkozott arra ,hogy az első vh után, az "elvtársak" által megcsonkított ország egyesül ,vagy visszatér a nagyobbik része.
A deportálásokkal kapcsolatban is hazudsz.
Horty nem engedte ,ezért nem is kedvelte Hitler, sőt.
A megszállásnak meg az a lényege hogy erővel kényszerítettek ránk valamit, amit eddig nem csináltunk.
Nem is akart bent maradni a háborúban, ezért elrabolták a németek a fiát...
#37, néhány dolgot tisztáznék, mit jelent az, hogy liberális.
"A liberálisok mindent ,és mindenkit ellenségének tekintenek ,aki nem az ő narrativájukat fújja."
Ebből egy szó sem igaz. Én pl nem tekintek senkit ellenségemnek. Az más kérdés, hogy undort és megvetést érzek azokkal a politikusokkal szemben, akik a szabadság és egymás tiszteletének a gondolatát bemocskolják, hogy ebből politikai tőkét kovácsoljanak.
"az aberációnak adnak teret,és ünneplik"
Eddig kettőből semmi: sem én, sem más liberális ismerősöm nem ünnepel semmiféle aberrációt. A jelenlegi tudományos konszenzus alapján a homoszexualitás és egyéb speciális devianciák nem jelentenek veszélyt a társadalomra, ugyanakkor a tabu mivoltuk megnyomorít lelkileg egy csomó embert. A liberális szándék mindössze annyi, hogy ezeknek az embereknek is lehessen fesztelenül létezni, a többi politikai feszültségkeltés.
"minden fehértől barnabb bőrű népcsoportott csak és kizárólag áldozatnak tekintene"
Megint nem nyert. A helyzet az, hogy egy olyan társadalmi berendezkedések, mint az intézményesített rasszizmus az USA-ban, nem múlnak el egyik pillanatról a másikra attól, hogy megváltozik a jogszabály, és a feketék egyenlő jogokat kapnak. A probléma ott marad a felszín alatt, és a társadalomkutatók évek óta rámutatnak erre. Ezen változtatni kell. Hogy a blm erre mennyiben alkalmas, azon én is vitatkoznék, de ettől még a probléma és a szándék valós. A liberális emberek mindössze egyetértenek ezzel a szándékkal.
"nem térdel,aki ezt hülyeségnek és károsnak tartja, azt nácinak tartják"
Ismét kapufa. Ez a térdelés arról szólt, hogy meghalt egy fekete srác, akinek egy rendőr a nyakán térdelt, és a térdelés ezt szimbolizálja, nem a bűnbocsánatot. Ezt a "fehérek térdelnek feketék előtt" egy undorító, hergelő célú narratíva, ami már csak azért sem igaz, mert fehérek, feketék, sárgák együtt térdeltek. Nem megalázkodás, hanem az együttérzés kimutatása volt a cél.
A nácizás pedig nem annak szólt, hogy a magyar válogatott nem térdelt. Én úgy gondolom, az szót sem érdemelt volna, ha eközben a magyar politika hergelését követően nem fütyülte volna kb 40 ezer ember a térdelő angolokat, majd Sterling nem kapott volna rasszista beszólásokat. Utána odáig sikerült juttatni a sztorit, hogy a lelátóra ültetett gyerekek is fütyültek.
Szerintem nekünk ehhez a blm dologhoz itt Magyarországon semmi közünk. Én, mint liberális ember, ha azt mondja az mlsz, hogy bocsi, mi nem térdelünk, azzal semmi bajom, de ez a viselkedés végtelenül kínos.
"A balosokat azért zavarja Horti,mert az elmebeteg Pc narrativa ,nem engedi objektíven szemlélni a szerepét,az adott korhoz viszonyítva "
Ha nem tennéd hozzá az elmebeteg pc narratívát, akkor ezzel nagyrészt egyet tudnék érteni. A helyzet az, hogy az én állás pontom az - ahogy korábban már kifejtettem -, hogy Horthy nem volt náci. Ugyanakkor a politikai tevékenysége vitatott, és az én személyes tapasztalatom az, hogy azok az ismerőseim veszik védelmükbe Horthy Miklóst, akiknek amúgy az antiszemitizmus nem ördögtől való dolog. Horthy Miklós szimbolikája számomra éppen a rajongói miatt kellemetlen.
#35: "aki Magyar azt utálják a balosok! "
Ez meg már akkora f.szság, hogy nehéz bármit mondani rá. Mondjuk úgy, hogy imádom Magyarországot, sírok a Himnuszon, ha kedvenc regényt kellene mondanom, a Funtineli boszorkányt mondanám elsőnek, nem tudok elszakadni a Dél-Alföldtől, imádom a magyaros ételeket, versenyszerűen ultizom, drukkolok a magyar fociválogatottnak és még sorolgatnám. És bizony, liberális vagyok, mert szerintem a melegek nem pedofilok, egy nőnek nem kötelező gyereket szülni, egy férfinek nem cinkes hosszú hajat hordani, nem gondolom, hogy a cigánybűnözés fogalma helyes irány, nem gondolom, hogy a nemzetállamoké a jövő, és szégyent és undort érzek Orbán Viktor és sleppje miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!