Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért zavarja a balosokat,...

Miért zavarja a balosokat, hogy sokan tisztelik Horthyt?

Figyelt kérdés
Végülis mindenkinek voltak jó és rossz döntései, így Horthynak is. Miért ne lehetne tisztelni, hiszen több mint 20 éves regnálása alatt bőven ért el eredményeket is és lehetnek olyan emberek, akiknek ez tetszik. Én nem vagyok Mi Hazánk rajongó, de abban igaza van Toroczkainak, hogy a Pride sokkal inkább zavaró, mint Horthy személye.

2022. aug. 31. 15:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
71%
A pride nem okozza emberek halálát. A nácik meg igen. (Nyugo, most nem a migatyánkat nácizom, hanem az igazi nácikat akikkel Horthy bratyizott.)
2022. aug. 31. 16:16
 12/41 A kérdező kommentje:

8

Több videó is van fent, hogy pórázon vezetik egymást vagy kutyának öltöznek emberek a Pride-on. Miféle dolog ez? Megérett a világ a pusztulásra.

2022. aug. 31. 16:17
 13/41 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagyok balos. De Horty elküldte a nagyapámat a Don-kanyarba ezért nem fogom soha tisztelni. Ha neked mesélte volna el a nagyszülőd, hogy milyen szörnyűségeket kellett átélnie Horthy miatt, akkor gyaníthatóan te is másként vélekednél. És ő azon kevesek közé tartozott, aki visszajött. Gyalog!
2022. aug. 31. 16:29
 14/41 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem egy fontos kérdés, hogy mit tisztelsz Horthy Miklósban, és hogy az utólag egyértelműen nemkívánatos döntéseiről mi a véleményed. Nekem az a problémám, hogy a Horthyt tisztelő emberek tapasztalatom szerint igencsak egyetértenek az etnikai törvényekkel, amik a kormányzósága alatt születtek.

Ugyanakkor a pride-hoz hasonlítani minimum röhejes. Állandóan ez a kettős mérce hiszti megy, hogy "bezzeg a pride milyen megosztó", de Horthy örökségével nem ez a gond.

2022. aug. 31. 16:41
 15/41 anonim ***** válasza:
68%
Én szimpatizálok a mi hazánkkal de a náci az náci. Mert Horty mindent megtett annak reményébe, hogy visszakapjuk trianont még nem lett volna szabad zsidókat eladnia. Kérdem én, a mi hazánk most megtenné ugyanezt ha valaki azt mondaná nekik cserébe 100000% visszakapjátok a területeket??
2022. aug. 31. 16:49
 16/41 anonim ***** válasza:
27%

Ez tök korrekt.

2022. aug. 31. 16:54
 17/41 anonim ***** válasza:
90%

"Végülis mindenkinek voltak jó és rossz döntései, így Horthynak is"

Hitlernek is voltak jó és rossz döntései. Sőt, Sztálinnak, Rákosinak és Kádárnak is voltak.

"de abban igaza van Toroczkainak, hogy a Pride sokkal inkább zavaró, mint Horthy személye."

Nyilván kevésbé zavaró Horthy, mert már meghalt és nem él.

2022. aug. 31. 17:57
 18/41 anonim ***** válasza:
71%

Valaki vette itt a fáradságot, és elolvasta Horty életútját?

Vagy elég amit a balos probaganda sugal?

"Mind Horthy Miklóst, mind a magyar politikát súlyos veszteség érte, amikor a frontszolgálatát teljesítő Horthy István kormányzóhelyettes 1942. augusztus 20-án repülőbalesetben elhunyt. A baleset körülményei ma sem tisztázottak: Horthy István náciellenes nézetei és angolbarátsága közismert volt; egyes vélemények szerint a balesetet is németek idézhették elő, "

" Hitler követelte is a többször Klessheimbe látogató Horthytól, hogy váltsa le miniszterelnökét és szigorítson a zsidókkal szemben alkalmazott bánásmódon. A kormányzó azonban kiállt Kállay mellett. A zsidóságot érintve antiszemitizmusát bizonygatva próbálta kikerülni Hitler kérését a deportálásukra vonatkozóan. Mivel Hitler hajthatatlan maradt ebben a kérdésben, így Horthy saját meggyőződésének megfelelően kénytelen volt kérését megtagadni"

A német megszállásig nem indultak a vonatok Magyarországról.

És annyira nem akart Horty benne maradni a háborúba, hogy a németek elrabolták a fiát!

"A Gestapo 1944. október 15-én elrabolta Horthy fiát, ifjabb Horthy Miklóst és a mauthauseni majd a dachaui koncentrációs táborba szállították.[124] A kormányzó pedig október 16-án kénytelen volt visszavonni parancsait és lemondani; a hatalmat Szálasi Ferencnek, a nyilaskeresztesek vezetőjének adta át"

Ezek az apró kis részletek kit érdekelnek , nem igaz?

[link]

2022. szept. 1. 06:30
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én vetten a fáradságot, és éppen emiatt írtam: nem mindegy, hogy miért tiszteled Horthy Miklóst. Én alapvetően nem tudom teljes meggyőződéssel hibáztatni a zsidódeportálásokért, mert szűk volt a mozgástere.

Ugyanakkor nyitva marad a kérdés: mi volt az Horthy munkásságában, ami miatt szimbolikus politikusnak számít sokak szemében? Az én nézőpontom szerint II. vh alatt egyfajta opportunista hintapolitikát folytatott, és igyekezett arra az oldalra állni, ahol éppen nagyobb esély mutatkozott a sikerre. Nem ítélem el ezért, de tisztelni sem nagyon tudom érte. Egyúttal már 1920-ban is hozott nemzetiségi törvényt, ami megintcsak a maga korában nem számított kirívónak, de 2022-ben ezért sem fogok neki szobrot emelni.

Szóval én nem tartom Horthy Miklóst egy elítélendő politikusnak, ezzel együtt azt sem tudom megérteni, hogy sokan miért tartják annyira pozitív példának.

A szimbolikus emberek szimbolikája általában nem a valós tevékenységük, hanem a róluk alkotott képzettársítás miatt alakul ki. Én pl imádom Wass Albert regényeit, és mindig azt mondtam, hogy Wass Albertet csak az tartja negatívnak, aki még nem olvasott tőle semmit, mert a regényeiben semmi ellenségesség nincs.

A Horthy Miklóshoz társítható pozitív mítoszok között egy peckesen álló, régi vágású, konzervatív, szigorú és nemes államférfi, egy magyarokat védő faji törvényekez meghozó politikus, és egy háborúban az elcsatolt területeket ideiglenesen visszaszerző politikus képét tudok elképzelni. Az elsőt elfogadom, a másodikat károsnak, a harmadikat tévedésnek tartom.

2022. szept. 1. 07:17
 20/41 anonim ***** válasza:

19

Egyúttal már 1920-ban is hozott "nemzetiségi törvényt, ami megintcsak a maga korában nem számított kirívónak, de 2022-ben ezért sem fogok neki szobrot emelni"

Ha a mai kor szellemében itélünk meg mindenkit a múltból, az szánalmas.

Akkor, ott azokban lehetetlen időkben kellet jó döntéseket hozni. Ami a mai PC világban már sokaknak vállalhatatlannak tűnik, de akkor ez volt a Normális!

Na, ebben az örületben nem vesz részt a Mi Hazánk, hál Istennek

2022. szept. 1. 10:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!